Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de “DEAŞ” operasyonu: Yüzlerce şüpheli yakalandı

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı merkezli yürütülen geniş çaplı çalışmalarda, terör örgütü DEAŞ’a yönelik dev bir operasyon için düğmeye basıldı. Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda hazırlanan plan çerçevesinde, örgüt yapılanmasına ağır bir darbe indirildi.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı merkezli yürütülen geniş çaplı çalışmalarda, terör

İşte detaylar…

30 İLDE EŞ ZAMANLI DEV DÜĞMEYE BASILDI

Jandarma ekipleri tarafından belirlenen adreslere yönelik 30 farklı ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Aralarında Kocaeli, İstanbul, Adana, Antalya, Diyarbakır ve Bursa gibi metropollerin de yer aldığı geniş bir coğrafyada gerçekleştirilen operasyonlarda, örgütle bağlantılı olduğu tespit edilen 104 şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

Kocaeli’de "DEAŞ" operasyonu: Yüzlerce şüpheli yakalandı

ÖRGÜTÜN FİNANS VE PROPAGANDA AĞI ÇÖKERTİLDİ

İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kanadından paylaşılan detaylara göre, yakalanan şahısların örgüt içindeki faaliyetleri mercek altına alındı. Yapılan incelemelerde şüphelilerin; terör örgütüyle doğrudan bağlantılı kişiler ve insani yardım adı altında faaliyet gösteren sözde kuruluşlar aracılığıyla DEAŞ’a finansal kaynak aktardıkları belirlendi.

Kocaeli’de "DEAŞ" operasyonu: Yüzlerce şüpheli yakalandı

DİJİTAL ALANDA PROPAGANDA YÜRÜTÜYORLARDI

Gözaltına alınan zanlıların sadece finansal destekle sınırlı kalmayıp, sosyal medya platformları üzerinden aktif şekilde terör örgütünün propagandasını yaptıkları ve doğrudan DEAŞ terör örgütü üyesi olarak faaliyet yürüttükleri saptandı. Yakalanan şüphelilerin jandarmadaki adli işlemleri devam ediyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli merkezli tefecilik soruşturmasında firari olarak aranan Recep Yaşar ve
Sıradaki Haber Recep Yaşar için kaçış sona erdi!