Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti’den Kocaeli çıkarması: “Bu kentin acilen dönüşmesi lazım”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, Kocaeli’de düzenlediği basın toplantısında ülke ekonomisinden kentin yapısal sorunlarına kadar pek çok konuda kritik değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, Kocaeli’de düzenlediği basın

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Kocaeli’de düzenlediği basın toplantısında ülke ekonomisinden kentin yapısal sorunlarına kadar pek çok konuda kritik değerlendirmelerde bulundu. Kocaeli’nin Türkiye ekonomisindeki stratejik rolüne dikkat çeken Usta, “devletin daha aktif rol aldığı bir kalkınma modeli” çağrısı yaptı.

​”Kocaeli Milli Gelirin Yüzde 4’ünü Karşılıyor”

​İYİ Parti Kocaeli İl Başkanlığı binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Erhan Usta, Kocaeli’nin Türkiye’nin en kritik sanayi lokomotiflerinden biri olduğunu vurguladı. Kentin ekonomik gücüne ilişkin veriler paylaşan Usta, Kocaeli’nin tek başına Türkiye’nin milli gelirinin yüzde 4’ünü ürettiğini belirtti. Ancak bu gelişmişlik düzeyine rağmen şehrin ciddi bir dönüşüm ihtiyacı içerisinde olduğunu savundu.

​”Enflasyonla Mücadele Programı Zayıf Kalıyor”

​Türkiye’nin mevcut ekonomi politikalarını eleştiren Usta, uygulanmakta olan ekonomik programın enflasyonu düşürme konusunda beklenen ivmeyi yakalayamadığını ifade etti. İYİ Parti’nin ekonomik vizyonuna değinen Usta, serbest piyasa ekonomisinden kopmadan devletin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi:

​Elbette temel tercihimiz serbest ekonomi modelidir. Ancak Türkiye’nin, devletin hem planlama ve denetleme fonksiyonuyla hem de gerektiğinde ticari aktivitelerle daha fazla işin içinde olduğu yeni bir kalkınma modeline ihtiyacı var.

​Usta ayrıca, küresel ve yerel konjonktür nedeniyle Türkiye ekonomisini önümüzdeki süreçte zorlu ve sıkıntılı günlerin beklediği uyarısında bulundu.

​Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Deprem Riski Vurgusu

​Kocaeli’nin yoğun sanayileşmeden kaynaklı ağır bir bedel ödediğini dile getiren Usta, aşırı sanayileşmenin çevre ve yaşam kalitesi üzerinde yarattığı tahribata dikkat çekti. Kentin öncelikli çözüm bekleyen sorunlarını ise şu başlıklarla sıraladı:

  • ​Artan nüfusla birlikte kilitlenen ulaşım ağı.
  • ​Şehrin üzerinde taşıdığı yüksek deprem riski ve kentsel dönüşüm hızı.
  • ​Göç dalgalarıyla kontrolsüz artan nüfus.
  • ​Sanayinin çevreye duyarlı hale getirilmesi ve karbon emisyonu hedefleri.

Geniş Katılımlı Toplantı

​Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta’nın yanı sıra; İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İl Başkanı Mehmet Kamil Şirin ve çok sayıda partili katılım sağladı. Usta, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak saha çalışmalarına devam etmek üzere programını sürdürdü.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Anahtar Parti Kocaeli İl Başkanlığı; İzmit, Gölcük ve Karamürsel ilçe
Sıradaki Haber Anahtar Parti Kocaeli’de teşkilat yenilendi