Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İLK KÖY MÜZESİ İZMİT’TE YÜKSELİYOR

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Sepetçi Köyü’ndeki konak ve köy müzesi inşaatında incelemelerde bulundu. Belediye meclis üyesi Mehmet Çetin’in de yer aldığı incelemede Başkan Doğan,  Kocaeli’deki ilk köy müzesinin İzmit’te yapıldığını söyledi. Doğan, kaba inşaatı tamamlanan ve ince işleri yapılan Sepetçi’deki konak ve müzenin 2018 yılının ilk aylarında hizmete gireceğinin müjdesini de verdi. EN BÜYÜĞÜ

Bu haberin fotoğrafı yok

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Sepetçi Köyü’ndeki konak ve köy müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Belediye meclis üyesi Mehmet Çetin’in de yer aldığı incelemede Başkan Doğan,Kocaeli’deki ilk köy müzesinin İzmit’te yapıldığını söyledi. Doğan, kaba inşaatı tamamlanan ve ince işleri yapılan Sepetçi’deki konak ve müzenin 2018 yılının ilk aylarında hizmete gireceğinin müjdesini de verdi.

EN BÜYÜĞÜ

Sepetçi Köyünde 607 metrekarelik alan üzerinde yapılan ve yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak konak ve köy müzesiziyle ilgili konuşanBaşkan Doğan “göreve geldiğimiz ilk günden itibaren halkımız konaklara layık dedik ve çalışmalara başladık. Şehir, köy ayrımı yapmaksızın mahallerimizi konaklarımıza kavuşturuyoruz.Sepetçi köyümüzde yaptığımız konağımız şimdiye kadar yaptıklarımızın en büyüğü. Bu konağımızın içerisinde ilk köy müzesi de yer alacak. Müze sayesinde köylerimizde yok olmaya yüz tutan eski araç gereçler gelecek nesillere aktarılmış olacak” dedi.

Mimari yapısıyla dikkat çekecek 2 katlı konakta muhtarlık odası, etüt yerleri, köy müzesi, sağlık birimi, köy odası ve çok amaçlı salon bulunacak.

BAĞIŞ YAP, ADIN YAŞASIN

Bu arada köy müzesinde kullanılacak ürünler için Belediyenin Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nceköylerde çalışma başlatıldı. Köylerde eskiden kullanılanyaba, orak, ellik, saban, düven, öküz arabası, çıkrık, tezgah, dibek taşı, ibrik, tas, kandil, gaz lambası ve giyim eşyaları toplanarak Sepetçi’de yapılmakta olan müzede sergilenecek. Eski ürünleri bağışlayanların müzede isimlerinin yer alacağı bir köşe bulunacağı kaydedildi. Yetkililer, eski ürünlerini bağışlamak isteyenlerin İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün 318 00 54 numaralı telefonu arayabileceklerini söylediler.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sıradaki Haber