Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde mahkemeden karar

Kocaeli’de gazeteci Güngör Arslan’ın öldürülmesine ilişkin görülen davada, yerel mahkemenin Yargıtay kararına karşı durarak verdiği kararın detayları şu şekildedir:

Kocaeli'de gazeteci Güngör Arslan'ın öldürülmesine ilişkin görülen davada, yerel mahkemenin

İşte detaylar…

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay’ın sanıkların eylemlerinin hukuki niteliğinin yeniden değerlendirilmesi yönündeki bozma ilamına uymayarak önceki kararında direndi. Mahkeme heyeti, 2’ye 1 oy çokluğuyla aldığı bu kararda, bir üye hakimin Yargıtay kararına uyulması yönündeki muhalefet şerhine rağmen eski hükümleri yineledi.

SANIKLARA VERİLEN CEZALAR

Yeniden görülen duruşma neticesinde sanıklar hakkında şu hükümler açıklandı:

  • RAMAZAN ÖZKAN (Tetikçi): “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

  • BURHAN POLAT (Azmettirici): “Tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

  • FERHAT YILDIRIM & HASAN EMRE ÇELİK: “Tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme” suçundan 20’şer yıl hapis cezası aldılar.

  • ERSİN KURT: “Kasten öldürmeye azmettirme” suçunun sabit olmaması gerekçesiyle beraat etti.

AİLENİN ADALET MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Duruşmada söz alan Güngör Arslan’ın kızı Nazlıcan Arslan, cinayetin ortak bir iştirakle işlendiğini ve tetikçinin bir yönlendirme ile bu eylemi gerçekleştirdiğini savundu. Maktulün eşi Suna Arslan ise kararın ardından yaptığı açıklamada, cinayetin planlı olduğunu ve Ersin Kurt dışındaki diğer azmettiricilerin de cezalandırılmasını istediklerini belirtti. Arslan ailesi, beraat kararlarına karşı hukuki mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.

SÜRECİN GEÇMİŞİ VE YARGITAY AŞAMASI

Gazeteci Güngör Arslan, 19 Şubat 2022 tarihinde ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Yerel mahkemenin 2023 yılında verdiği ilk karar, Yargıtay tarafından incelenmiş ve bazı sanıklar yönünden bozma kararı verilmişti. Ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı ve dosyanın yeniden incelenmesi üzerine dava tekrar Kocaeli’deki yerel mahkemeye gönderilmişti.

arslan

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Derince’de gerçekleştirdiği operasyonda, durdurulan bir araçta
Sıradaki Haber Kocaeli’de zehir tacirine geçit yok