Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zehirlenme vakaları sonrası bakanlık olaya el attı, artık reçete ile satılacak

Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara’da güvenilir gıda ve denetimlere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Peş peşe gelen zehirlenme olaylarına değinen Yumaklı, ocak ayından bugüne kadar yapılan denetimleri hatırlatarak “Numuneler aldık, analizler aldık.” dedi. Yumaklı, 26 bin 591 işletmeye 2 milyar lirayı aşkın para cezası uygulandığını açıkladı.

Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara'da güvenilir gıda ve denetimlere

“ZİRAİ İLAÇLAR REÇETE İLE ALINACAK”

Böcek ailesinin 4 ferinin kimyasal ilaçla zehirlenmesi sonrası Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni tedbirleri hayata geçireceğini ifade eden Yumaklı “Mevcut uygulamalara yenisini ekliyoruz. B reçete uygulamasıyla zirai ilaçlar da aynı beşeri ilaçlar gibi bir ziraat mühendisinin reçetesi ile alınabilecek. Bu uygulamayı önümüzdeki yıl hayata geçirmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

zehirlenme

SOKAK LEZZETLERİ MERCEK ALTINDA

Yumaklı ayrıca sokak lezzetlerinin satışının da mercek altına alınacağını ifade ederek, “Bu talihsiz olayın bütün yönleriyle açıklığa kavuşacağından şüphemiz yok. En ince detayına kadar araştırıyoruz. Risk analizi bazındaki denetimlerimiz devam ediyor. Toplu tüketim yerlerinde denetimlerimizi artırdık. Sokak lezzetlerinin satışı mercek altında. Ani denetimlerle de kuvvetlendirmiş olacağız.” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin EnFest etkinlikleri kapsamında sahne alan ünlü rap
Sıradaki Haber Ceza, EnFest sahnesinde hayranlarını coşturdu