Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Aktaş Kocaeli’nin bir aylık asayiş raporunu açıkladı: “Huzur için aralıksız görevdeyiz”

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş başkanlığında toplanan İl Güvenlik, Asayiş ve Koordinasyon Kurulu, şehrin bir aylık raporunu kamuoyuyla paylaştı. Terörle mücadeleden uyuşturucuya, gıda denetimlerinden siber suçlara kadar pek çok kalemde kararlılık mesajı verildi.

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş başkanlığında toplanan İl Güvenlik, Asayiş ve

397 kişi cezaevine gönderildi

Vali İlhami Aktaş, Kocaeli’de asayiş suçlarının aydınlatılma oranının %100’e yaklaştığını vurguladı. Geçtiğimiz ay yapılan operasyonlarda, çeşitli suçlardan aranan 397 şahıs yakalanarak cezaevine yerleştirilirken, toplam 1.184 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Ayrıca sokakların güvenliği kapsamında 112 ateşli silah ele geçirildi, bu silahlarla bağlantılı 180 kişi hakkında yasal süreç başlatıldı.

vali

Terör, uyuşturucu ve organize suçlara ağır darbe

Güvenlik birimlerinin koordineli çalışmaları neticesinde;

  • Terörle Mücadele: İl Jandarma ve Emniyetin operasyonlarıyla 2 terör örgütü mensubu tutuklandı.

  • Narkotik: İnsanımızı zehirlemeye çalışan tacirlere yönelik operasyonlarda 63 kişi tutuklanarak uyuşturucu trafiğinin önüne geçildi.

  • Organize Suçlar: Şehirde faaliyet gösteren 2 organize suç çetesi tamamen çökertildi.

  • Siber Suçlar: Suç unsuru tespit edilen 163 hesap incelendi, 35 kişi tutuklandı.

Trafik ve göç idaresinde sıkı denetim

D-100 ve D-130 karayollarındaki denetimlerin eksiksiz sürdüğünü belirten Vali Aktaş, trafik verilerini de paylaştı. Toplamda 400.000 araç denetlenirken, kurallara uymayan 90.000 araca işlem yapıldı. Düzensiz göçle mücadele kapsamında ise 297 göçmen yakalandı, bu organizasyonlarla bağlantılı 19 kişi tutuklandı. Sahil Güvenlik ekipleri de denizde akaryakıt ve su ürünleri denetimleri kapsamında 178 denetim gerçekleştirildi. Bu denetimler sonucunda, 10 yasal işlem gerçekleştirildi. Vali Aktaş denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirtti.

Vatandaşın sağlığı ve cebi koruma altında

Halkın sağlıklı gıdaya ulaşması ve ekonomik haklarının korunması amacıyla Tarım ve Ticaret İl Müdürlükleri sahaya indi. 1.095 iş yeri denetlenirken, standartlara uymayan 24 işletmeye işlem uygulandı. Tüketici Hakem Heyetlerine gelen 2.000 başvuru titizlikle incelendi. Kaçakçılıkla mücadelede ise 390.000 TL değerinde ürün ele geçirildi. Ayrıca turizmde düzeni sağlamak adına kaçak acentelere yönelik 24 cezai işlem uygulandı.

Ramazan Bayramı tedbirleri masada

Toplantının önemli gündem maddelerinden biri de yaklaşan Ramazan Bayramı oldu. Vali Aktaş, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesi için tüm tedbirlerin planlandığını belirtti. Aktaş, “Tüm çalışmalarımız kararlılıkla, 7 gün 24 saat esasına göre devam etmektedir,” diyerek şehrin huzurunun öncelikli olduğunu hatırlattı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Araç ilçesinde ormanda kesim yaptığı sırada devrilen ağacın altında kalarak
Sıradaki Haber Orman işçisinin feci ölümü