22 üyeden oluşacak komisyon 3 ay görev yapacak
TBMM Genel Kurulu’nda grubu bulunan siyasi partilerin ortak mutabakatıyla kabul edilen karar doğrultusunda kurulacak komisyon, 22 üyeden oluşacak. Okullardaki güvenlik zafiyetlerini, saldırıların arka planını ve alınması gereken önlemleri araştıracak olan komisyon, 3 ay boyunca görev yapacak. Çalışmaların kapsamına göre bu sürenin uzatılabileceği belirtildi.

Ankara dışındaki incelemelere yetki verildi
Komisyon üyeleri, sadece Meclis çatısı altında değil, olayların yaşandığı bölgelerde de bizzat incelemelerde bulunabilecek. Gerektiğinde Şanlıurfa ve Kahramanmaraş başta olmak üzere Ankara dışına seyahat ederek tanıkları dinleme, yerinde tespit yapma ve uzman görüşlerine başvurma yetkisine sahip olacak olan komisyonun hazırlayacağı rapor, gelecekte benzer acıların yaşanmaması için yasal düzenlemelere ışık tutacak.
Güvenlik protokolleri masaya yatırılacak
Kurulan bu özel komisyonun odak noktalarından biri de eğitim kurumlarındaki mevcut güvenlik protokollerinin revize edilmesi olacak. Silahların muhafazası, okul çevresi denetimleri ve öğrencilerin psikososyal durumlarının takibi gibi kritik başlıklar, komisyonun hazırlayacağı nihai raporda yer alacak. Kamuoyu, Meclis’in bu hamlesiyle saldırılara ilişkin ihmaller zincirinin tam anlamıyla ortaya çıkarılmasını bekliyor.

