Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sumud’un ardından Özgürlük Filosu yola çıktı

Sumud Filosu’na yönelik saldırının ardından uluslararası dayanışma ve destek hareketi hız kesmeden devam ediyor. Gazze’ye insani yardım ulaştırmayı amaçlayan ikinci Uluslararası Özgürlük Filosu, toplam 11 gemiyle Akdeniz’den Gazze’ye doğru yola çıktı. 

Sumud Filosu’na yönelik saldırının ardından uluslararası dayanışma ve destek hareketi

İsrail tarafından alıkonulan ve aralarında 36’sı Türk vatandaşı olmak üzere toplam 137 aktivisti taşıyan uçak, dün akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı. 4 aktivist, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla düzenlenen operasyon kapsamında İsrail makamları tarafından gözaltına alınmış ve ardından serbest bırakılmıştı.

SUMUD’DAN SONRA ÖZGÜRLÜK FİLOSU YOLA ÇIKTI

Sumud Filosu’nun ardından Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ikinci Uluslararası Özgürlük Filosu, Sumud Filosu’na yönelik saldırının ardından artan uluslararası dayanışmanın bir parçası olarak Akdeniz’den hareket etti. Toplam 11 gemiden oluşan filo, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’ne insani yardım taşımayı hedefliyor.

Özgürlük Filosunun denize açılması, insani yardım organizasyonlarının önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Aktivistlerin bu cesur girişimi, Gazze’deki zor koşullar altında yaşayan halk için umut ışığı olmaya devam ediyor. Bu gelişme, uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırıyor. Aktivistlerin serbest bırakılması ve özgürlüklerine kavuşmaları, Gazze’ye yardım ulaştırma çabalarının kararlılıkla devam ettiğinin güçlü bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Uluslararası dayanışmanın ve destek hareketinin giderek büyüdüğü bu süreçte, insani yardım filolarının bölgedeki faaliyetleri büyük bir hassasiyetle takip ediliyor.

özgürlük filosu

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş ve
Sıradaki Haber Erdoğan’dan okul saldırılarına net adım: İşte yeni önlemler!