Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sefa Sirmen CHP defterini kapattı

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in yeni bir siyasi hat ve yol çağrısının ardından parti içinde başlayan yaprak dökümüne Kocaeli siyasetinden çok kritik bir isim dahil oldu. İzmit Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve CHP eski Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen, 50 yılı aşkın süredir devam eden parti üyeliğini sonlandırdığını açıklayarak Cumhuriyet Halk Partisi ile yollarını resmen ayırdı.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in yeni bir siyasi hat ve

İşte tüm detaylar…

“GELENİKSEL DEĞERLER VE İLKELER DOĞRULTUSUNDA ALINMIŞ BİR KARAR”

Sosyal medya ve basın aracılığıyla veda metnini kamuoyuyla paylaşan Sefa Sirmen, bu kararın anlık bir kırgınlıktan ibaret olmadığını vurguladı. Kararını tamamen vicdani ve ilkesel duruşuna dayandıran duayen siyasetçi, kamuoyuna duyurduğu açıklamasında, kararın zorluğuna ve taşıdığı demokrasi anlayışına dikkat çekti.

“1970 YILINDA BÜYÜK BİR UMUTLA ADIM ATMIŞTIM”

Yarım asırlık mücadele geçmişine değinen Sirmen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“1970 yılında büyük bir inanç ve umutla üye olduğum, ömrümün önemli bir bölümünü emek vererek geçirdiğim partimle bugün yollarımı ayırdım. Bu karar; kırgınlıkla değil, vicdanımla, ilkelerimle ve demokrasi anlayışımla alınmış zor bir karardır.”

Sefa Sirmen CHP defterini kapattı

“ÖNEMLİ OLAN DÜRÜSTLÜK VE HİZMET ANLAYIŞIDIR”

Gövde gösterisi veya unvan unutturma amacı taşımadığını belirten Sirmen, siyasi yaşamındaki önceliklerini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Makamlar, unvanlar ve üyelikler gelip geçicidir; önemli olan, ömür boyu taşınan onur, dürüstlük ve hizmet anlayışıdır. Bugüne kadar birlikte mücadele ettiğim, omuz omuza yürüdüğüm tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayatım boyunca savunduğum değerlere ve ülkeme karşı sorumluluğumu aynı inanç ve kararlılıkla taşımaya devam edeceğim.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in, Yargıtay’ın 38. Olağan Kurultay kararına
Sıradaki Haber İşte Özgür Özel’in yeni partisine geçecek CHP’li Kocaeli milletvekilleri