Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÖZEL HABER: Vedat Küçük’ten açıklamalar

DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, Kocaeli’deki mevcut ekonomik şartlara ve çalışanların karşı karşıya kaldığı zorluklara dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yoksulluk sınırının 110 bin TL’yi aştığı bir ekonomik düzende, mevcut asgari ücretle geçinmenin oldukça güçleştiğini belirten Küçük, çalışanların hayat pahalılığı karşısında zor bir sınav verdiğini ifade etti.

DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, Kocaeli’deki mevcut ekonomik şartlara ve

İşte detaylar:

Kocaeli’nin sanayi kapasitesi ve vergi üretimi bakımından Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu hatırlatan Vedat Küçük, buna rağmen çalışanların ekonomik zenginlikten yeterince pay alamadığını belirtti. Kocaeli’nin birçok şehre göre daha pahalı olduğunu dile getiren Küçük, sanayideki büyümenin çalışanların gelirine aynı oranda yansımadığını belirtti.

“MAAŞLARIN BÜYÜK KISMI KİRA VE GIDAYA GİDİYOR”

Barınma ve gıda maliyetlerindeki artışın çalışanların bütçesini sarstığını ifade eden Küçük, şu verileri paylaştı:

  • Kira Artışları: Geçen yıl 15-18 bin TL bandında olan giderlerin bu yıl 30 bin TL’nin üzerine çıktığı kaydedildiğini belirtti.

  • Gider Dağılımı: Alınan ücretlerin %60 ile %80’lik kısmının sadece kira ve temel gıda harcamalarına gittiği vurguladı.

  • Sınırlar ve Ücretler: Açlık sınırının 36 bin TL, yoksulluk sınırının ise 110 bin TL’yi geçtiği bir ortamda, asgari ücretli bir çalışanın temel ihtiyaçlarını karşılamasının oldukça güç olduğu ifade etti.

 

 

“VERGİ YÜKÜ VE SOSYAL YAŞAMDAKİ DARALMA”

DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, gelir vergisi dilimlerinin çalışanlar üzerindeki ağır yüküne dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “İşçinin ödediği vergi yükü, ücretler henüz cebine girmeden parayı eritiyor; hatta bir holding patronundan daha yüksek oranda vergi ödeyen işçilerimiz var.” Ekonomik sıkıntıların sosyal hayatı tamamen bitirdiğini savunan Küçük, “Bugün 4 kişilik bir ailenin sadece otobüsle bir yere gidip gelmesi bile 200 TL iken işçinin ailesiyle yemek yemesi, tiyatroya veya sinemaya gitmesi artık imkansız hale geldi; çocuklarımız okula harçlıksız gidiyor ve kantinlerde veresiye defterleri tutuluyor” diyerek tablonun ciddiyetini vurguladı.

“YEREL YÖNETİMLER İÇİN SOSYAL PROJE ÖNERİLERİ”

Küçük, Ekonomik krize karşı çözüm yollarını şu sözlerle sıraladı: “Çocuklarımız için okullarda en az bir öğün ücretsiz yemek desteği sağlanmalı, işçilere özel kontenjan ayrılmış uygun fiyatlı sosyal konut projeleri hayata geçirilmelidir.” Yerel ölçekte sosyal politikaların güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Küçük, “Ulaşımda işçi odaklı indirimli veya ücretsiz seyahat imkanları sunulmalı ve aracıları ortadan kaldırarak tarladan sofraya uygun fiyatlı gıda temini sağlayacak gıda kooperatifleri kurulmalıdır” diyerek yerel yönetimlere çağrıda bulundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Nisan 2026 enflasyon verileri, Türkiye İstatistik
Sıradaki Haber Emekli ve memur maaş zammı açıklandı! İşte yeni oranlar