Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Okullarda yeni dönem! Tüm veliler ödeme yapacak

Milyonlarca öğrenci ve velinin geri sayıma geçtiği yeni eğitim-öğretim yılı 14 Eylül’de başlarken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul kıyafetlerine yönelik kritik bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Bakanlığın 22 Temmuz’da yayımladığı yönetmelik doğrultusunda, okul formalarında arma kullanımı yeniden zorunlu hale getirildi.

Milyonlarca öğrenci ve velinin geri sayıma geçtiği yeni eğitim-öğretim yılı

Yeni düzenlemeyi değerlendiren Türkiye Okul Kıyafetleri Üreticileri ve Satıcıları Federasyonu (TOKÜSFED) Başkan Yardımcısı Mustafa Erçin, serbest ve düz kıyafet uygulamasının sahada çeşitli aksaklıklara yol açtığını kaydetti. Erçin, “Armanın zorunlu hale gelmesiyle okullarımızda düzen, ahenk ve disiplin yeniden tesis edildi. Bu karar okullarımız için ciddi bir güvenlik avantajı sağladı. Okullarımız, kıyafetlerini en az 4 yılda bir değiştirmek kaydıyla istedikleri tasarımı seçmeye devam edebilecek” ifadelerini kullandı.

SONRADAN DİKTİRMEK YERİNE HAZIR ARMALI TERCİHİ

Uygulamanın ekonomik boyutuna dikkat çeken Erçin, velilerin hazır armalı ürünleri tercih etmelerinin bütçelerini koruyacağını vurguladı. Düz bir kıyafete dışarıdan arma diktirmenin terzi masrafıyla birlikte 200 ila 250 TL arasında ek bir külfet getirdiğazalarda arması üzerinde hazır dikili olan kıyafetler ile armasız ürünler arasında yalnızca en fazla 50 liralık bir fark bulunuyor. Velilerimiz hazır armalı kıyafet aldıklarında terzi masrafından kurtularak tasarruf etmiş olacak” dedi.

Okullarda yeni dönem! Tüm veliler ödeme yapacak

SEKTÖRDE HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Üreticilerin yeni döneme hazır olduğunu dile getiren Erçin, piyasadaki üretim kapasitesinin yüzde 80 ila yüzde 90 seviyelerine ulaştığını açıkladı. Okul kıyafeti sektörünün tamamen iç kaynaklarla beslendiğinin altını çizen Erçin, kumaştan düğmeye, fermuardan dikim aşamasına kadar hiçbir ithal girdinin bulunmadığını ve yüzde 100 yerli üretimle ülke ekonomisine katma değer sağlandığını belirtti.

Okullarda yeni dönem! Tüm veliler ödeme yapacak