Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği, ünlü rap sanatçısı Norm Ender’in Cumhuriyet’in 100. yılı için bestelediği “Parla (100. Yıl Marşı)” eserinin, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına gireceğini duyurdu. Birlik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eserin 2025 yılından itibaren Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve diğer dijital platformlar üzerinden öğrencilere sunulacağını belirtti.
Açıklamada, “Parla” adlı eserin, genç nesillere milli değerleri daha derinden hissettirmeyi amaçladığı ifade edildi. Türk bayrağının ışığında yükselen bu marşın, ülkemizin geleceği olan gençlere ilham kaynağı olacağı vurgulandı.
Norm Ender, bu önemli duyuruyu kendi sosyal medya hesabından “Bir tebriğinizi alırım” notuyla takipçileriyle paylaştı. 39 yaşındaki ünlü rap sanatçısının paylaşımı, sosyal medyada büyük yankı uyandırarak geniş bir ilgi gördü.
“Parla (100. Yıl Marşı)” eseri, özellikle gençlere milli bilinç kazandırmak ve Cumhuriyet’in 100. yılı gibi tarihi bir dönüm noktasını kutlamak amacıyla müfredatta yer alacak.