Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama: C-130 uçuşları durduruldu

Milli Savunma Bakanlığı, Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo uçağında hayatını kaybeden 20 askerimizin kimlik bilgilerini açıkladı. Bakanlık, şehitler için yayımladığı taziye mesajlarında, “Sizi toprağa değil, yüreğimize gömdük. Vatan size minnettardır,” ifadelerine yer verdi.

Milli Savunma Bakanlığı, Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo

Uçak, Gence’den Kayseri’ye personel ve malzeme taşıma göreviyle havalanmış, ancak Azerbaycan-Gürcistan sınırında radyo ve radar teması kesildikten sonra düşmüştür. 20 askerin şehit olduğu kazanın ardından, arama-kurtarma çalışmaları başlatılmış ve şehitlerin naaşlarına ulaşılmıştır.

Kazanın sebebi ve uçakla ilgili açıklamalar

Bakanlık, uçakta mühimmat bulunmadığını, uçağın bakımlarının düzenli yapıldığını ve Suudi Arabistan’dan 2012 yılında alındığını belirtti. Kazanın kesin nedeni ise yapılan incelemelerle açıklığa kavuşacaktır.

açıklama

Uçuşlar durduruldu

C-130 uçuşları, 12 Kasım itibarıyla tedbiren durdurulmuş olup, teknik incelemeler tamamlandığında uçuşlar tekrar başlayacaktır. Bakanlık, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve milletimize sabır diledi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İran’da aracına isabet eden füze nedeniyle ağır yaralanan 29 yaşındaki
Sıradaki Haber Son dakika… İsrail füzesiyle vurulan Türk tır şoförü hayatını kaybetti