Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Küresel piyasalarda barış rüzgarı: Motorine bir indirim daha

ABD ve İran arasında barış rüzgarlarının esmesi ve savaşı sonlandıracak resmi adımların atılması, küresel enerji piyasalarında sert düşüşleri beraberinde getirdi.

ABD ve İran arasında barış rüzgarlarının esmesi ve savaşı sonlandıracak

ABD ve İran arasında barış rüzgarlarının esmesi ve savaşı sonlandıracak resmi adımların atılması, küresel enerji piyasalarında sert düşüşleri beraberinde getirdi. Uluslararası piyasalarda petrol ve motorinin ton fiyatlarında yaşanan bu gerileme, yurt içinde akaryakıt fiyatlarına peş peşe indirim olarak yansıyor.
​Gece yarısı yürürlüğe giren ilk indirimin ardından, motorin grubunda bu gece ikinci bir indirim dalgası daha bekleniyor.

Küresel piyasalarda barış rüzgarı: Motorine bir indirim daha

​Brent Petrol 82 Dolar Seviyesine Geriledi

​İki ülke arasında yaşanan gerilim sürecinde 115 dolar seviyelerine kadar tırmanan Brent petrolün varil fiyatı, barış anlaşmasının sağlanmasıyla birlikte hızla değer kaybetti. Küresel piyasalarda yaşanan bu yumuşama dalgasıyla Brent petrol, 82 dolar bandına kadar çekildi.

İlk İndirim Yapıldı, İkincisi Yolda

​Uluslararası piyasalarda motorinin metrik ton fiyatındaki düşüşe paralel olarak, yurt içinde ilk fiyat revizyonu gerçekleşti. Bugün itibarıyla motorin fiyatlarında 1,23 TL’lik bir düşüş pompaya yansıtıldı. Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinde 1,66 TL’lik yeni bir indirim daha hesaplandı.

Küresel piyasalarda barış rüzgarı: Motorine bir indirim daha

Eşel Mobil Devrede: Pompaya Yansıyacak Tutar Belli Oldu

​Sektör kaynakları, hesaplanan 1,66 TL’lik indirim tutarının tamamının doğrudan fiyatlara yansımayacağını belirtti. Mevcut Eşel Mobil Sistemi uygulaması doğrultusunda, indirim oranının bir kısmının vergi ayarlamasında kullanılacağı, tüketiciye yansıyacak net indirim miktarının ise 42 kuruş olacağı öğrenildi.

 

 

Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Washington ve Tahran yönetimleri arasında aylardır kapalı kapılar ardında yürütülen
Sıradaki Haber ABD-İran anlaşması piyasaları sarstı! Altın fırladı, petrol çakıldı