“7/24 HİZMET VERİYORUZ, ESNAFIN AYAKTA KALMASI ŞART”
Gazetemize konuşan Mustafa Kurt, toplu taşıma sektörünün tatili olmayan, büyük bir özveriyle yürütülen bir meslek grubu olduğunu hatırlattı. Esnafın yaşadığı zorluklara dikkat çeken Kurt, şu ifadeleri kullandı:
“Bizler cumartesi-pazarı, bayramı olmayan, vatandaşımıza 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren zorunlu bir meslek grubuyuz. Ancak bu kamu hizmetinin sürdürülebilir olması için esnafın ekonomik olarak ayakta kalabilmesi gerekiyor. Mevcut şartlarda bu artık çok güçleşti.”
Zam yapılmaması durumunda ulaşımda bir aksama yaşanıp yaşanmayacağına dair sorumuza da yanıt veren Kurt, hizmetin durmasının söz konusu olmadığını ancak risklerin doğabileceğini belirterek, “Ulaşıma zam olmama gibi bir durum yok, olmazsa da tabi ki ulaşımda belirli riskler oluşabilir. Yine de hizmetin tamamen durması gibi bir ihtimal yok” dedi.

“EN BÜYÜK DARBE AKARYAKITTAN”
Sektörün en büyük gider kaleminin akaryakıt olduğunu belirten Kurt, gelir-gider dengesinin tamamen bozulduğunu ifade etti. Kaliteli hizmetin devamı için ekonomik iyileştirmenin şart olduğunu söyleyen Kurt, “Esnafımız artık sadece nefes almak istiyor. Akaryakıt başta olmak üzere yedek parça ve bakım maliyetleri belimizi büküyor” dedi.
“KOCAELİ TRAFİĞİ SEFERLERİ AKSATIYOR”
Başkan Kurt, sadece ekonomik sıkıntılarla değil, aynı zamanda şehrin kronikleşen trafik sorunuyla da mücadele ettiklerini dile getirdi:
- Gecikmeler Mağdur Ediyor: Seferlerin saat planlamasına göre yapıldığını ancak yoğun trafik nedeniyle birçok noktada aksamalar yaşandığını belirtti.
- Çözüm Önerisi (Özel Şerit): Trafik yükünü hafifletmek adına otobüs ve taksiler için belirli güzergâhlarda özel yol veya şerit uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu adımın hem ulaşımı hızlandıracağını hem de toplu taşıma kalitesini artıracağını savundu.

GÖZLER PERŞEMBE GÜNÜNDE
Kocaeli ulaşımında yeni tarifeyi belirleyecek olan yüzde 20’lik zam teklifi, bu Perşembe yapılacak UKOME toplantısında masaya yatırılacak. Sektör temsilcileri, maliyet artışları karşısında bu düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyor.
