Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de eğitimciler polis barikatına takıldı!

Ankara’da gözaltına alınan meslektaşları ve sendika başkanları için İzmit’te yürüyüş yapmak isteyen Eğitim Sen, Veli-Der ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri polis barikatıyla karşılaştı. Parka geçişlerine izin verilmeyen eğitimciler, Belediye İşhanı önünde oturma eylemi başlattı.

Ankara'da gözaltına alınan meslektaşları ve sendika başkanları için İzmit'te yürüyüş

Ankara’daki gözaltılar tansiyonu yükseltti

Ankara’da taban maaş hakkı ve özlük hakları için 4 gündür açlık grevinde olan özel sektör öğretmenleri ile onlara destek veren eğitimcilere yönelik gerçekleştirilen polis müdahalesi, Kocaeli’deki sendikaları harekete geçirdi. Ankara’daki eylemlerde Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali ve çok sayıda öğretmenin gözaltına alınmasının ardından, Kocaeli’deki meslektaşları seslerini duyurmak için İzmit’te sokağa çıktı.

İzmit’te polis geçişe izin vermedi

Akşam saatlerinde İzmit ilçesi Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan Belediye İşhanı önünde bir araya gelen Eğitim Sen Kocaeli 1 No’lu Şubesi, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri ve çok sayıda öğretmen, buradan Sabri Yalım Parkı’na doğru protesto yürüyüşü gerçekleştirmek istedi. Ancak yürüyüş güzergahı üzerinde geniş güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri, kurdukları polis barikatıyla eğitimcilerin geçişine izin vermedi.

Barikatın önünde oturma eylemi

Polis barikatını aşamayan ve yürüyüş yapmaları engellenen sendika üyeleri ile öğretmenler, engelleme kararına tepki göstermek amacıyla Belediye İşhanı önünde toplu halde oturma eylemi başlattı. Sloganlar eşliğinde Ankara’daki gözaltı kararlarını protesto eden eğitimciler, gözaltına alınan sendika başkanlarının ve meslektaşlarının derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu. Barikat önündeki gergin bekleyiş ve protestolar sürerken, emniyet güçlerinin de bölgedeki güvenlik önlemlerini devam ettirdiği öğrenildi.

Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Millet Bahçesi'nde inşa edilen "Körfez
Sıradaki Haber Kocaeli’nin dev akvaryumu kapılarını açıyor!a