Proje kapsamında Karamürsel’de bulunan Amiral İlkokulu, 32 derslikli olarak yeniden inşa edilecek. Gölcük’te yer alan Yazlık TABOSAN İlkokulu ise 24 derslikli modern bir eğitim binası olarak yapılacak. Deprem güvenliği açısından riskli olduğu tespit edilen eski binalar daha önce yıkılmış, yerlerine günümüz standartlarına uygun yapılar planlanmıştı.
295 MİLYON TL’LİK DEV YATIRIM
Gerçekleştirilen ihalenin yaklaşık maliyeti 295 milyon 201 bin 176 TL olarak açıklandı. İhaleye katılan firmaların teklif dosyaları, Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden detaylı bir inceleme sürecine alınacak. Yapılacak değerlendirmelerin ardından en uygun teklif belirlenecek.

SONUÇ EKAP ÜZERİNDEN DUYURULACAK
İhale sürecinin tamamlanmasının ardından sonuçlar yine EKAP üzerinden kamuoyuna açıklanacak. Yetkililer, yeni okul binalarının depreme dayanıklı, çağdaş eğitim alanlarına sahip ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde projelendirildiğini vurguladı.
EĞİTİMDE GÜVENLİ GELECEK
Projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte hem Karamürsel hem de Gölcük’te öğrenciler daha güvenli ve modern ortamlarda eğitim görecek. Kocaeli genelinde eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımların ise aralıksız süreceği ifade edildi.
