Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de alev alan tır ormanı tutuşturdu!

Kocaeli, Anadolu Otoyolu’nda yürekleri ağza getiren korkutucu bir zincirleme yangın kazasına sahne oldu. Otoyolun Körfez Tütünçiftlik mevkisinde seyir halinde olan bir tırda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yol kenarındaki ormanlık alana sıçradı. Gökyüzünü kara dumanların kapladığı olayda, itfaiye ve orman ekipleri alevlerin daha fazla yayılmasını önlemek için adeta zamanla yarıştı.

Kocaeli, Anadolu Otoyolu’nda yürekleri ağza getiren korkutucu bir zincirleme yangın

Hem otoyolu kilitleyen hem de yeşil örtüyü tehdit eden korku dolu anların tüm detayları:

TÜTÜNÇİFTLİK MEVKİSİNDE BİR ANDA ALEV TOPUNA DÖNDÜ

Kan donduran olay, bugün Anadolu Otoyolu’nun Kocaeli kesimi Körfez ilçesi Tütünçiftlik mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, otoyolda seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen bir tırın motor veya kupa kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Durumu fark eden sürücü, aracı hemen güvenlik şeridine çekerek kendini dışarı atmayı başardı. Kısa sürede büyüyen alevler koca tırı adeta bir alev topuna çevirdi.

KORKULAN OLDU: ALEVLER ORMANLIK ALANA SIÇRADI

Tırda yükselen dev alevler, otoyol kenarında bulunan Körfez ilçesinin ciğerleri niteliğindeki ormanlık alana sirayet etti. Kuru otların ve ağaçların tutuşmasıyla yangın bir anda ormanlık alanın içine doğru yayılmaya başladı. Çevredeki diğer sürücülerin ve vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye adeta acil durum ekipleri yağdı.

İTFAİYE VE ORMAN EKİPLERİ SEFERBER OLDU

İhbarın ardından olay yerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı arazözler, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Emniyet güçleri otoyol üzerinde geniş güvenlik önlemleri alarak trafiği kontrollü bir şekilde tek şeride düşürdü. İtfaiye erleri ve orman işçileri ise bir yandan küle dönen tıra müdahale ederken, diğer yandan ağaçların arasında hızla yayılan orman yangınının önünü kesmek için yoğun bir çaba sarf etti.

KONTROL ALTINA ALINDI, SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Ekiplerin koordineli ve çok yönlü yoğun müdahalesi sonucunda, ormanlık alana sıçrayan yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Tamamen küle dönen tır otoyoldan kaldırılmak üzere çekiciye yüklenirken, yanan yeşil alanda uzun süre soğutma çalışması yapıldı. Facianın eşiğinden dönülen olayda şans eseri can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, otoyol polisi ve itfaiye ekipleri tır yangınının kesin çıkış nedenini belirlemek amacıyla geniş çaplı inceleme başlattı.

Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bir inşaat alanında çıkan yangın, bölgede büyük
Sıradaki Haber Kocaeli’de korku dolu anlar! Yangında işçiler mahsur kaldı