Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, haftalar önce konutların yapılacağı bölgeye dair ilk işareti vermişti. Kocaeli Stadı Tramvay Hattı açılışında konuşan Büyükakın, söz konusu alanın ulaşım açısından avantajlı bir noktada olduğunu belirterek, bölgede hem tramvay hem de metro duraklarının yer alacağını açıklamıştı.

Kışla alanı sosyal konutlara dönüşüyor
2016 yılında kapatılan Orgeneral Memduh Tağmaç Kışlası, önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na, ardından 2021’de yapılan protokolle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Yeni sosyal konut projesinin yanı sıra, aynı alanda Kocaeli Adliyesi’nin yeni hizmet binasının da inşa edilmesi planlanıyor.
Ulaşım avantajı: hem Metro hem Tramvay
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Otogar–Alikahya Stadyum Tramvay Hattı açılışında, bölgenin gelecekte Kartepe’ye uzanacak tramvay hattı üzerinde yer alacağını açıklamıştı. Büyükakın, EDOK Komutanlığı (Memduh Tağmaç Kışlası) ve Nesibe Aydın Okulları bölgelerinde tramvay durakları yapılacağını, ayrıca aynı noktada metro hattının da bulunacağını duyurarak bölgenin ulaşım açısından büyük avantaj sağlayacağını vurguladı.

Vatandaşa kira öder gibi ev fırsatı
Proje kapsamında konutlar, yüzde 10 peşinat ve 240 ay vadeli ödeme seçeneğiyle satışa sunulacak. Dar ve orta gelirli vatandaşlara yönelik bu proje ile, Kocaeli’de kira öder gibi ev sahibi olma imkânı sunulacak.
