Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli dahil 12 ilde “change” araç operasyonu: 74 gözaltı

 İstanbul merkezli olan ve içlerinde Kocaeli dahil12 ilde düzenlenen “change” araç operasyonunda 74 şüpheli yakalandı. Change yapılan araçlara sahte uygunluk belgesi düzenleyen şebekenin, bu araçları satarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

 İstanbul merkezli olan ve içlerinde Kocaeli dahil12 ilde düzenlenen "change"

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “resmi belgede sahtecilik”, “nitelikli dolandırıcılık”, “suç delillerini yok etme” gibi suçları ile çalıntı ve çenç araçların ele geçirilmesiyle faillerinin tespit edilip yakalanmasına yönelik çalışma yaptı. Şüphelilerin kaza, deprem ve yangında zarar gören araçları piyasadan temin ettikleri belirlendi. Şebekenin depremde zarar gören veya kazada kullanılamaz hale gelen araçların şasi ve motor numaralarını yurt dışından getirilen araçlara uyarlayarak change yaptığı belirlendi.

 

 

Change yapılan araçlara sahte uygunluk belgesi düzenleyen şebekenin, bu araçları satarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. 50 aracın satıldığı belirlendi. İstanbul’daki 16 ilçe ve Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Batman, Düzce, Kayseri, Kocaeli, Rize, Şırnak, Mersin ve Van’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 74 şüpheli yakalanırken yapılan aramalarda ise 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı tüfek, bin 249 adet fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin işlemlerine devam edildiği öğrenildi.