İstanbul ve Antalya’daki Otokoç galerilerine düzenlenen silahlı saldırıların bir benzeri bu kez Diyarbakır’da yaşandı. Amida Haber’in aktardığı bilgilere göre, hedef alınan son adres Sur ilçesindeki Yapı Kredi Bankası şubesi oldu.
GECE YARISI SİLAHLI SALDIRI
Olay, dün gece saat 23.30 sıralarında Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde meydana geldi. Kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce, Koç Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Yapı Kredi Bankası şubesine silahlı saldırı gerçekleştirildi. Karanlıktan faydalanarak izini kaybettiren saldırganlar arkalarında hasar bırakarak kaçtı.
MERKEZİ CADDE TRAFİĞE KAPATILDI
Saldırının boyutu ise sabah saatlerinde gün yüzüne çıktı. Mesai başlangıcı için bankaya gelen çalışanlar, camlardaki kurşun izlerini fark edince vakit kaybetmeden durumu emniyet güçlerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekibi sevk edildi.
Olay yeri inceleme ekiplerinin banka önünde ve çevresinde detaylı delil çalışması yapabilmesi amacıyla kentin en işlek noktalarından biri olan Gazi Caddesi polis tarafından geçici olarak araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

ŞUBE HİZMETE KAPATILDI
Mermilerin hedefi olan banka şubesinde, incelemeler ve güvenlik önlemleri nedeniyle faaliyetlere geçici olarak ara verildi. Kepenkleri indirilen bankanın girişine, müşterileri bilgilendirmek amacıyla “Şubemiz hizmet verememektedir, diğer şubelerden destek alabilirsiniz” yazılı bir duyuru asıldı.
Polis ekipleri, İstanbul ve Antalya’daki Otokoç saldırılarıyla da benzerlik gösteren bu eylemi gerçekleştiren şüphelilerin kimliklerini tespit etmek ve yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma yürütüyor.
“Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.”
