İşte detaylar…
SON YOLCULUK ÇALKÖY’DE GERÇEKLEŞTİ
Gazi Kerim Ersoy için cenaze merasimi Kandıra’ya bağlı Çalköy Tarakçıkışla Cami’nde düzenlendi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına merhumun ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan namazın ve alınan helalliklerin ardından merhum gazi için askeri tören icra edildi.
PROTOKOL AİLEYİ YALNIZ BIRAKMADI
Düzenlenen törene devlet erkânı da katılarak aileye destek oldu. Tören alanında yer alan Vali Yardımcısı Nuri Özder, merhum Kerim Ersoy’un kederli ailesi ve yakınlarıyla yakından ilgilendi. Özder, aile fertlerine taziye dileklerini ileterek acılarına ortak oldu ve devletin her zaman gazilerinin yanında olduğunu vurguladı.

ASGARİ TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ
Cenaze namazının tamamlanmasıyla birlikte kahraman gazinin naaşı omuzlara alındı. Türk bayrağına sarılı naaş, dualar ve merasim eşliğinde Çalköy Tarakçıkışla Mezarlığı’na götürüldü. Kıbrıs Gazisi Kerim Ersoy, sevenlerinin duaları ve gözyaşları arasında defin işlemleri tamamlanarak ebedi istirahatgahına tevdi edildi.
