Görevden uzaklaştırma kararı sonrası İzmit Belediyesi’nde hareketli saatler yaşanıyor. Valiliğin resmi çağrısının ardından belediye meclisi, yarın yeni başkanvekilini seçmek üzere olağanüstü toplanma kararı aldı.
CHP’DE “TEK ADAY” TRAFİĞİ
Kritik seçim öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubunda yoğun bir uzlaşma mesaisi yürütülüyor. Seçime fire vermeden tek bir adayla girmeyi hedefleyen CHP’de kulisler oldukça hareketli. Masadaki öne çıkan isimler ise şunlar:
-
Mehmet Ümit Küçükkaya
-
Lütfü Obuz (Mevcut Başkanvekili)
-
Nazım Gençtürk
Parti kurmaylarının yarınki oylama saatine kadar tek isim üzerinde tam uzlaşı sağlaması bekleniyor.
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Yarın gerçekleştirilecek meclis oturumunda yapılacak oylama sonucunda İzmit’in yeni başkanvekili resmiyet kazanacak. Meclisteki sandalye dağılımı ve parti gruplarının sergileyeceği tutum seçimin kaderini belirleyecek.
Gelişmeleri, meclis salonundaki sıcak dakikaları ve oylama sonuçlarını gün boyunca belediye binası önünden anbean aktarmaya devam edeceğiz.
