Erken seçim kararının alınması ile kulisler bir anda hareketlendi. Seçime çok kısa süre olması ve önce yerel seçimlerin yapılmasını bekleyenlerin hesapları alt üst oldu. AK Parti Kocaeli’de ise kafalar oldukça karışık.
AK Parti’nin şu an ilimizde 7 adet milletvekili var. Bu dönem 13 milletvekili çıkaracak olan Kocaeli’de hedef bu seçimde 8 milletvekili. Görünen o ki ilk 8’e girmek için hem mevcut vekiller hem de yeni isimler yoğun bir yarışta. AK Parti kulislerinden edindiğim bilgilere göre Kocaeli’de mevcut 7 vekilden 4’ü tekrar aday gösterilmeyecek. Aday olmayacakların başında Fikri Işık geliyor. Listede Zeki Aygün ve Mehmet Akif Yılmaz‘ın kesin olarak kalacağı, AK Parti’nin kadın vekili Radiye Sezer Katırcıoğlu‘nun başka bir ilden aday gösterilebileceği söyleniyor.
Kulislerde konuşulan bir diğer konu ise seçilebilir yerden iki kadın adayın olacağın yönünde. Ayrıca AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın da listede olacağı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun liste başı olarak seçime gireceği konuşuluyor. Geçtiğimiz seçimlerde de AK Parti Kocaeli’nin en başarılı ve çalışkan gençlerinden olan, halen AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman’ın da adı kulislerde dolaşıyor. Yani sözün özü liste böyle oluşuyor;
1- İbrahim Karaosmanoğlu
2- Şemsettin Ceyhan
3- Zeki Aygün
4- Mehmet Akif Yılmaz
5- Emre Kahraman
6-?
7-?
8-?
….
Bakalım mevlam ne eyler, ne eylerse güzel eyler.
