Siyasi kulislerde geniş yankı uyandıran grup toplantısında öne çıkan başlıklar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:
CUMHUR İTTİFAKI’NDAN BELDELERDE SEÇİM ZAFERİ
Konuşmasının ilk bölümünde hafta sonu Gümüşhane, Nevşehir ve Tokat illerine bağlı 6 beldede yapılan belediye başkanlığı ve meclis üyeliği ara seçimlerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandıktan çıkan ezici zaferi ilan etti. Yapılan seçimlerde 6 beldenin 4’ünde AK Parti’nin, 1’inde ise ittifak ortağı Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) adayı olmak üzere toplamda 5 beldede Cumhur İttifakı’nın başarıya ulaştığını vurguladı.

Seçim sonuçlarının AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın milletle kurduğu gönül köprülerinin sağlamlığını bir kez daha tescillediğini belirten Erdoğan; Tokat Bağtaşı’nda Mustafa Karadağ’ı, Tokat Yolüstü’nde Mustafa Altın’ı, Gümüşhane Tekke’de Kemalettin Demirkıran’ı, Nevşehir Mustafapaşa’da Mustafa Özer’i ve MHP’den Tokat Kuşçu Beldesi Belediye Başkanlığı’na seçilen Hikmet Temizel’i canıgönülden tebrik ettiğini dile getirdi. Sandıkları patlatan belde halkına teşekkür eden Erdoğan, bu güveni boşa çıkarmamak için daha çok çalışacaklarını ifade etti.
“BU KAFAYLA GİDERSENİZ SANDIKTA DAHA ÇOK TOKAT YERSİNİZ”
Seçim sonuçlarının ardından sessizliğe bürünen ana muhalefet partisi aktörlerini hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydanlarda üst perdeden konuşanların sandık sonuçları gelince ortadan kaybolduğunu savundu. Muhalefetin 14-28 Mayıs seçimlerinde de benzer bir tutum sergilediğini, geride olduklarını bildikleri halde “Öndeyiz” diyerek halka yalan söylediklerini ve suçu millette aradıklarını hatırlatan Erdoğan, muhalefet elitlerine yönelik şu sert ifadeleri kullandı:
“Yaşadıkları ağır hezimete rağmen siyasetin, sosyal medyanın yankı odalarından ibaret olmadığını bir türlü anlayamadılar. Faturayı kendi beceriksizlikleri dışında herkese ve her şeye kesen bu kibir abidelerine sadece şunu söylemek isterim. Beyler, kusura bakmayın. Siz bu kafayla giderseniz sandıkta milletten daha çok tokat yersiniz. Siz kendinizi düzeltmez, gerçekçi siyaset yapmazsanız daha çok dut yemiş bülbüle dönersiniz. Siz cuntacıların ve suç örgütlerinin vesayetinden kurtulamazsanız daha çok yenilgi tadar, daha çok hüsrana uğrarsınız.”
“CHP’Yİ PAVYON MASALARINA DÜŞÜRENLER KENDİLERİDİR”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı’na yönelik parti içi şaibe iddiaları ve mahkeme süreçlerine de değinen Erdoğan, yaşanan bu girdabın ve “koltuk kapmaca” savaşının uzağında durduklarını, bu tartışmalara ellerini ve dillerini asla bulaştırmadıklarını söyledi. CHP içindeki krizin kendilerini zerre ilgilendirmediğini belirten Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu partiyi pavyon masalarına düşürenler, ‘Rüşvet aldım, rüşvet verdim’ diyenler, dün halkın umudu dediklerine bugün hain damgası vuranlar yine kendileridir” diyerek sert yüklendi.
Siyasette polarizasyonu ve gerilimi artıracak adımlardan herkesin uzak durması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, TBMM çatısı altındaki hiçbir partinin sokaklara ve Meclis koridorlarına taşan güç savaşlarıyla anılmasını istemediklerini, Gazi Meclisin terörize edilmesine ve nümayiş arenasına dönüştürülmesine asla rıza göstermeyeceklerini ekledi.

“BİZİM MÜCADELEMİZ KİŞİLERLE DEĞİL, HALK DÜŞMANI İDEOLOJİYLEDİR”
CHP Genel Başkanlık koltuğunda kimin oturduğunun AK Parti nezdinde hiçbir kıymetiharbiyesi olmadığını açıkça ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, mücadelelerinin şahıslarla değil, zihniyetle olduğunu belirtti. Erdoğan, AK Parti hareketinin tarihsel olarak nelerin karşısında durduğunu ve kimlerle mücadele ettiğini şu sözlerle özetledi:
-
28 Şubat Zorbaları: Başörtülü kızları üniversite kapılarında ağlatan zihniyetle,
-
Jakoben Zihniyet: Milletin inancına, kutsalına ve değerlerine tepeden bakan, laikliği siper ederek inanç değerlerine ateş eden odaklarla,
-
Gafiller ve Yağmacılar: Hacca gitmek isteyen vatandaşa “Paranı Araplara kaptırma” diyen gafillerle ve milletin kaynaklarını şahsi ikballerine basamak yapan yağmacılarla,
-
Mandacılar: Batılı patronlarından aferin alabilmek adına Türkiye’yi yurt dışına şikayet eden mandacı zihniyetle,
-
Mankurtlar: Mehter Marşı’ndan, okullardaki Ramazan etkinliklerinden rahatsız olanlarla ve İstanbul’un duvarlarını “Zulüm 1453’te başladı” yazılarıyla kirletenlerle mücadelemiz sonuna kadar sürecektir.
“23 YILDIR BİZİMLE YARIŞACAK BİR MUHALEFET BULAMADIK”
Tembel, vizyonsuz ve kavgalı bir muhalefet anlayışının ülkeye hiçbir fayda sağlamayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin güçlü bir iktidar kadar vizyon sahibi bir muhalefete de ihtiyacı olduğunu belirtti. Son 23 yıldır kendileriyle eser, hizmet ve proje siyasetinde yarışabilecek bir muhalefet arayışlarının karşılık bulmadığını söyleyen Erdoğan, buna rağmen umutlarını kaybetmediklerini, rakipleri kısır çekişmelerle boğuşurken AK Parti olarak sadece kendi işlerine bakmaya ve kendileriyle yarışmaya devam edeceklerini vurgulayarak konuşmasını noktaladı.
“Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.”

