Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dolandırıcıların yeni hedefi emekliler oldu!

Kurban Bayramı öncesi emekli ikramiyelerinin yatmasını bekleyen vatandaşları hedef alan dolandırıcılar, “ikramiyeniz yattı” veya “ek zam farkı” içerikli sahte mesajlarla banka hesaplarını boşaltıyor.

Kurban Bayramı öncesi emekli ikramiyelerinin yatmasını bekleyen vatandaşları hedef alan

Sistem “ek zam” yalanıyla işliyor

2026 yılı ödeme takviminin netleşmesini fırsat bilen dolandırıcı çeteleri, emeklilerin cep telefonlarına “3.000 TL ek zam yapıldı, farkı almak için e-Devlet linkine tıklayın” şeklinde kısa mesajlar gönderiyor. Mesajdaki linke tıklayan vatandaşlar, e-Devlet veya banka girişine benzeyen sahte internet sitelerine yönlendiriliyor.

Hem hesabı boşaltıyorlar hem kredi çekiyorlar

Sahte sitelere giriş yapan emeklilerin kimlik ve banka bilgileri anında dolandırıcıların eline geçiyor. Bilgileri ele geçiren şahıslar, hesaplardaki paraları izi sürülemeyen başka hesaplara transfer ederken, bununla da yetinmeyip emekli vatandaşlar adına yüksek tutarlı “ihtiyaç kredileri” çekerek mağduriyeti artırıyor.

Uzmanlardan kritik uyarı: İkramiye otomatik yatar

Siber güvenlik uzmanları, dolandırıcılık yöntemlerine karşı emeklileri şu konularda uyarıyor: Hiçbir devlet kurumu veya banka, vatandaşa SMS ile link göndererek şifre ya da kimlik bilgisi talep etmez. Bayram ikramiyeleri herhangi bir başvuruya gerek duyulmaksızın, emekli maaşının yattığı hesaba otomatik olarak aktarılır. Gelen şüpheli linklere tıklamak, evinizin anahtarını hırsıza teslim etmekle eşdeğerdir. Mağduriyet yaşanmaması için bu tür mesajların anında silinmesi, tüm işlemlerin sadece resmi uygulamalar üzerinden yapılması ve telefonda kendisini görevli olarak tanıtan kimseye şifre verilmemesi hayati önem taşıyor.

dolandırıcı

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Vatan Caddesi tramvay kavşağında trafik yoğunluğunu
Sıradaki Haber Kocaeli’nin o caddesi’nde gece mesaisi