Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde geçen yıl meydana gelen kozmetik fabrikası yangınına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 7 belediye yetkilisi tutuklandı. Dilovası Belediyesi’nin üst düzey isimleri dahil polis ekiplerince gözaltına alınan yetkililer, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kimler tutuklandı?
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimler şöyle: Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı N.T., eski İmar ve Şehircilik Müdürü ve Başkan Yardımcısı H.Ö., eski Yapı Kontrol Müdürleri C.S. ve S.S., Yapı Kontrol Müdürü M.T., eski Zabıta Müdürü C.T. ve Zabıta Müdür Vekili N.B. 7 isim de tutuklandı.
Davada 16 sanık yargılanıyor
Yangınla ilgili sürdürülen davada 8’i tutuklu, 6’sı tutuksuz ve 2’si firari olmak üzere toplam 16 sanığın yargılaması devam ediyor. Tutuklu sanıklardan fabrika sahiplerinden Kurtuluş Oransal ise tutuklu bulunduğu cezaevinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Faciada 7 kişi hayatını kaybetmişti
8 Kasım 2025 tarihinde Dilovası Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Ravive kozmetik dolum tesisinde çıkan yangında Hanım Gülek (65), Esma Dikan (65), Şengül Yılmaz (55), Tuncay Yıldız (48), Tuğba Taşdemir (18), Nisa Taşdemir (17) ve Cansu Esatoğlu (16) hayatını kaybetmiş, 6 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında fabrika yetkilileri tutuklanarak yargılanmaya başlanmıştı.
Soruşturmanın belediye yetkililerine yönelik genişlemesiyle birlikte davada tutuklanan kişi sayısı artmaya devam ediyor.
