Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dilovası yangını davasında savcıdan tutukluluk talebi

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 7 kişinin hayatını kaybettiği parfüm fabrikası yangınına ilişkin davanın duruşmasında Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamını talep etti. Tanık beyanlarının damga vurduğu oturumda, fabrikadaki çalışma koşullarına dair çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 7 kişinin hayatını kaybettiği parfüm fabrikası yangınına

“Çocuk işçiler çalıştırılıyordu”

Kandıra Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi’nde görülen duruşmada tanık olarak dinlenen Engin Aras, fabrikadaki düzeni sert sözlerle eleştirdi. Aras, “Bu firma yaşı tutmayan kız çocuklarını ve kadınları çalıştırıyordu. Kölelik gibi bir sistem vardı. Çalışanlar yemek yiyecek yer olmadığı için sokakta yiyordu” dedi. Ayrıca hayatını kaybeden yetkililerin ölümlerini şaibeli bulduğunu belirterek, tesisin yönetim yapısına dair iddialarda bulundu.

tutukluluk

Sanık avukatlarından tahliye savunması

Duruşmada söz alan sanık avukatları, müvekkillerinin olayda sorumluluğu bulunmadığını savunarak tahliye talebinde bulundu. Özellikle sanıklardan Aleyna Oransal’ın avukatı, müvekkilinin 7 aylık hamile olduğunu ve sadece tasarım desteği verdiğini belirtti. Diğer sanık avukatları ise asıl sorumluların hayatını kaybeden yetkililer olduğunu öne sürerek, müvekkillerinin suçsuz olduğunu iddia etti.

“Tutukluluk halleri devam etsin”

Müşteki ve tanık beyanlarının ardından ara mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, tutuklu tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar verilmesini istedi. 2 firari sanığın bulunduğu ve toplam 14 sanığın dinlendiği davaya, mahkeme heyetinin ara kararını açıklaması için ara verildi.