Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Deprem Uzmanı Uyardı! ‘Yazlıklarınıza Gidin…’

Deprem uzmanı Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir’de korku yaratan Karaburun İlçesi’ndeki 6.2 büyüklüğünde 16 saniye süren sarsıntının uyarıcı bir deprem olduğunu söyledi. Prof.Dr. Ercan, bölgede henüz boşalmamış bir enerji olduğunu, 5.1 büyüklüğüne varan artçıların 15 gün süreceğini bildirdi. Prof.Dr. Ercan, yaptığı açıklamada yazlık evleri olan İzmirliler’e buralara gitmesini önerirken, “Kuşadası, Didim, Çeşme hatta Karaburun’a bile gide

Bu haberin fotoğrafı yok

Deprem uzmanı Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir’de korku yaratan Karaburun İlçesi’ndeki 6.2 büyüklüğünde 16 saniye süren sarsıntının uyarıcı bir deprem olduğunu söyledi. Prof.Dr. Ercan, bölgede henüz boşalmamış bir enerji olduğunu, 5.1 büyüklüğüne varan artçıların 15 gün süreceğini bildirdi.

Prof.Dr. Ercan, yaptığı açıklamada yazlık evleri olan İzmirliler’eburalara gitmesini önerirken, “Kuşadası, Didim, Çeşme hatta Karaburun’a bile gidebilirler. Zira Karaburun’da zemin sağlam. Yazlıklar her şeyden önce daha güvenli. Bahçelerinde çadır kurup korku içinde bekleyeceklerineyazlıklara gitsinler” dedi.

Deprem uzmanı Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, Ege’de 6.2 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili 10 yıldan bu yana uyarılarda bulunduğunu, söylediklerinin tam isabet ile gerçekleştiğini söyledi. Prof.Dr. Ercan, İzmir’in gevşek ve sulu zemini olan bölgelerinde depremin çok daha büyük hissedildiğini söyledi. Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan tsunami beklemediğini belirterek, bu depremin 5.1 büyüklüğüne varan artçıların 15 gün süreceğini, İzmir’de yaşayanların mümkünse yazlıklara veya 2007 yılı sonrasında yapılan konutlara taşınmasını istedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesine bağlı Güneşler köyünde komşular arasında çıkan tartışma,
Sıradaki Haber Önce katletti! Sonra evi yaktı