Evrensel Haklar Beyannamesi’nin 77. yıl dönümünü hatırlatan Erdoğan, tüm mazlumlara dayanışma mesajı gönderdi.
Özel’e tepki: “Haddini aştı”
Erdoğan, Özgür Özel’e yönelik sert sözler sarf ederek, “CHP Genel Başkanı her köşeye sıkıştığında ya topu taca atıyor, ya saldırganlaşıyor ya da saçmalıyor. Haddini aşarak…” ifadelerini kullandı. Eleştirilerin odağındaki Özel için “İstanbul halkının kaynaklarını yağmalayan suç örgütüne posta güvercinliği yapmayı marifet zanneden bu şahıs” yorumunu yaptı.

Suriye ve Filistin mesajı: “Mazlumların sabrı zaferle taçlanacak”
Erdoğan, konuşmasında Suriye halkını da “onurlu” mücadelesi için kutladı ve Filistin’e yönelik desteğini yineledi. “Filistin’de mazlumların sabrı zaferle taçlanacak. Özgürlük ve barış gelecek; başkenti Doğu Kudüs olan egemen bir Filistin devleti muhakkak kurulacak” sözleriyle uluslararası meselede duruşunu netleştirdi.

“Hak ve özgürlük dersi verenler değil, biz daha temiz bir geçmişe sahibiz”
Erdoğan ayrıca, tarih boyunca insan hakları ve adalet alanında kendilerinin hak ve özgürlükleri savunduğunu öne sürerek, “Tarihimizin hiçbir döneminde mahcubiyet duyacağımız bir leke yok” mesajı verdi. Eleştirdiği kesimleri “şahin zihniyet” olarak tanımladı.
