İlk tören İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde yapıldı
Çorlu’da dün akşam saatlerinde feci çatışmada hayatlarını kaybederek emniyet teşkilatını ve Türkiye’yi yasa boğan şehit polis memurları Erkan Tütüncüler ile Emrah Koç için memleketlerinde resmi uğurlama törenleri düzenlendi. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli kahraman polisler için ilk tören, mesai arkadaşlarının ve protokolün katılımıyla görev yaptıkları Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde gerçekleştirildi. Türk bayrağına sarılı naaşların tören alanına getirilmesiyle gözyaşları sel oldu.

Saf tutan binler Hacı Mehmet Şirikçi Camii’ne aktı
Emniyet müdürlüğündeki resmi törenin ardından şehitlerin cenazeleri, cenaze namazı kılınmak üzere Çorlu ilçesinde bulunan Hacı Mehmet Şirikçi Camii’ne getirildi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazında omuz omuza saf tutan binlerce vatandaş cami avlusundan taşarak caddeleri doldurdu. Cenaze merasimine; İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, bölge milletvekilleri, askeri ve mülki erkan, şehitlerin meslektaşları, aileleri ve çok sayıda vatandaş katılarak acılı aileleri yalnız bırakmadı.

Şehit Emrah Koç Van’a uğurlandı, Erkan Tütüncüler Çorlu’da toprağa verilecek
Kılınan cenaze namazı ve alınan helalliğin ardından şehit polis memurlarının naaşları tekbirler eşliğinde cenaze araçlarına taşındı. Cadde boyunca Türk bayraklarıyla toplanan binlerce vatandaş, kahramanları son yolculuklarına dualarla uğurladı. Törenin ardından Şehit Polis Memuru Emrah Koç’un naaşı, memleketi Van’da toprağa verilmek üzere askeri uçakla Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’ndan Van iline gönderildi. Diğer kahramanımız Şehit Polis Memuru Erkan Tütüncüler’in cenazesi ise Çorlu Şehitliği’nde gözyaşları ve dualar eşliğinde vatan toprağına emanet edildi.

