Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’li belediye başkanlarından operasyon açıklaması

Kocaeli siyasetinde sabah saatlerinde yaşanan sıcak gelişmeler kentin gündemine bomba gibi düştü. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, belediye meclis üyeleri ve belediye bürokratları hakkında yürütülen soruşturma kapsamında sabahın erken saatlerinde gözaltı işlemleri uygulandı.

Kocaeli siyasetinde sabah saatlerinde yaşanan sıcak gelişmeler kentin gündemine bomba

Kocaeli’nin CHP’li ilçe belediye başkanları Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık ve Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, yaşanan bu gelişmelere sert tepki göstererek ortak kaygılarını dile getirdi.

AHMET ÇALIK: “HUKUKUN TEMEL İLKELERİ HİÇE SAYILIYOR”

İzmit Belediyesi’ne yönelik operasyonun ardından yazılı bir açıklama yapan Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, uzun süredir CHP’li belediyelere yönelik benzer süreçlerin yürütüldüğüne dikkat çekti. Soruşturma süreçlerinde lekelenmeme hakkı ve masumiyet karinesinin ihlal edildiğini vurgulayan Çalık, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bir yılı aşkın süredir CHP’li belediyelere ve belediye başkanlarımıza yönelik hukukun temel kurallarının, lekelenmeme hakkının, masumiyet karinesinin hiçe sayılarak yürütülen operasyonlardan biri daha bu sabah İzmit Belediyesi’ne, Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e uzanmıştır. Sayın Belediye Başkanımıza, çalışma arkadaşlarına ve CHP İzmit İlçe Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sürecin bir an önce hukuk kurallarının tarif ettiği, şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesini temenni ediyorum.”

CHP'li belediye başkanlarından operasyon açıklaması

SERTİF GÖKÇE: “ŞAFAK OPERASYONU CEZA MUHAKEMESİNE AYKIRIDIR”

Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe ise uygulanan gözaltı yönteminin hukuk devleti ve ölçülülük ilkeleriyle bağdaşmadığına işaret etti. Çağrıldıkları takdirde ifadeye verebilecek kamu görevlilerine yönelik sabah operasyonu yapılmasını eleştiren Gökçe, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İzmit Belediye Başkanımız Sayın Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanımız Gökhan Ercan, belediye meclis üyelerimiz ve belediye bürokratlarımız hakkında bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen gözaltı işlemleri, hukuk devleti ve ölçülülük ilkeleri açısından kabul edilemez niteliktedir. Kamu görevi yürüten, adresleri ve görev yerleri belli olan, çağrıldıkları takdirde ifadeye gidebilecek kişiler hakkında şafak operasyonuyla gözaltı tedbirine başvurulması, ceza muhakemesinin temel ilkeleriyle bağdaşmamaktadır.”

CHP'li belediye başkanlarından operasyon açıklaması

SİYASİ HESAPLAŞMA VE YARGININ SİYASALLAŞMASI VURGUSU

Muhalefet belediyelerine yönelik artan baskıların toplumdaki adalet duygusunu zedelediğini belirten Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Hukuk, siyasi hesaplaşmaların değil adaletin teminatıdır. Son dönemde muhalefete yönelik benzer uygulamaların artması, ne yazık ki yargının siyasallaştığı yönündeki toplumsal kaygıları daha da güçlendirmektedir. Hukukun üstünlüğüne, yargının bağımsızlığına ve demokratik iradeye olan inancımızı koruyor; tüm yol arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sürecin evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde yürütülmesini bekliyoruz.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hükümet, çalışma hayatında köklü değişiklikler getirebilecek yeni bir asgari ücret
Sıradaki Haber Her ilde ayrı asgari ücret modeli: Yeni düzenleme yolda