CHP’de cumhurbaşkanlığı seçimi için tartışılan çatı aday formülünden, İYİ Parti’nin dün akşam “Meral Akşener her durumda Cumhurbaşkanı adayı olacaktır” açıklamasıyla uzaklaşıldı.
Kulislerde parlamento seçimleri için ittifak yapılması veCHP’nin de cumhurbaşkanlığı için kendi adayını çıkarması formülü tartışılmaya başlandı. Bunun üzerine partide cumhurbaşkanlığı adaylığı için Eskişehir Büyükşehir Belediye BaşkanıYılmaz Büyükerşen’in, CHP İstanbul Milletvekiliİlhan Kesicive CHP Yalova MilletvekiliMuharrem İnce’nin adları geçiyor.
PM’DE TARTIŞILACAK
Kulislerde Büyükerşen’in hem sağ hem de sol seçmenden oy alabileceği ve bu nedenle CHP’nin elindeki en güçlü seçenek olduğu vurgulanıyor. CHP, cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceğini tartışmak için bugün PM’yi olağanüstü toplayacak. Toplantıda PM üyeleri cumhurbaşkanı adayına dönük düşüncelerini dile getirecek. Toplantıda üç ismin cumhurbaşkanı adayı olarak tartışılması bekleniyor.
