Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), parti teşkilatlarında kapsamlı değişikliklere devam ediyor. Son MYK toplantısında alınan kararlarla birlikte 7 il başkanı görevden alınırken, bazı mevcut ve eski il başkanları hakkında kesin ihraç talebiyle disiplin süreci başlatıldı. Alınan kararlar, parti içinde yürütülen yeniden yapılanma sürecinin yeni adımı olarak değerlendiriliyor.
Görevden alınan il ve ilçe yönetimleri açıklandı
MYK’nın aldığı karara göre aşağıdaki il ve ilçe teşkilatlarının yönetimleri görevden alındı:
- Afyonkarahisar
- Aydın
- Burdur
- Giresun
- Tekirdağ
- Trabzon
- Trabzon’a bağlı Ortahisar İlçe Yönetimi
- Yozgat
Kararın ardından ilgili illerde yeni görevlendirmelerin nasıl şekilleneceği ve teşkilat yapısında atılacak adımların önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

3 isim kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi
Görevden alma kararlarının yanı sıra disiplin süreci de işletildi. MYK kararı doğrultusunda aşağıdaki isimler kesin ihraç istemiyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu‘na (YDK) sevk edildi:
- Görevden alınan Giresun İl Başkanı
- Görevden alınan Trabzon İl Başkanı
- Eski İzmir İl Başkanı Çağdaş Güç
Disiplin sürecinin tamamlanmasının ardından YDK’nın vereceği karar kamuoyuyla paylaşılacak.
CHP’de tasfiye süreci 1 Temmuz’da başlamıştı
Parti teşkilatlarındaki değişim dalgası ilk kez yaşanmıyor. CHP MYK, 1 Temmuz’da aldığı kararla 26 il başkanını görevden almış, bu isimlerden 7’si hakkında da ihraç istemiyle disiplin süreci başlatmıştı. Son kararlarla birlikte genel merkezin örgütlerdeki yeniden yapılanma ve denetim sürecini kararlılıkla sürdürdüğü görülürken, görevden alınan isimlerin izleyeceği siyasi yol ve yeni yönetimlerin nasıl belirleneceği merak konusu olmaya devam ediyor.
