Maç öncesi seremoniye her iki takımın futbolcuları, “Kaybettiğimiz her çocuk kalbimizde açan bir yaradır. Başımız sağ olsun” yazılı pankartla çıkarak yaşanan acı olaylara karşı ortak bir duruş sergiledi.

SİYAH GİYSİLERLE YAS İLAN EDİLDİ
İstiklal Marşı öncesinde, kaybedilen canlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Stadyumu dolduran binlerce taraftarın simsiyah giyinerek tribünlerde yer alması, yaşanan acının büyüklüğünü gözler önüne serdi. Temsilcimiz Kocaelispor taraftarlarının başlattığı bu anlamlı yas duruşuna, deplasman tribünündeki Göztepeli taraftarlar da tam destek verdi.

3 DAKİKALIK SESSİZ PROTESTO
Maçın başlama düdüğünün çalmasıyla birlikte Kocaeli Stadı adeta sessizliğe gömüldü. Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okul saldırılarında hayatını kaybeden öğrenci ve öğretmenlerin anısına, taraftarlar müsabakanın ilk 3 dakikası boyunca hiçbir tezahürat yapmadan sessiz kaldı. Tribünlerdeki bu “sessiz çığlık,” saldırılara karşı en güçlü tepki olarak kayıtlara geçti.

