Daha düşük olasılıkla gıda zehirlenmesi ihtimaline dikkat çekildi. Baba Servet Böcek’in yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.
Ailenin oteldeki son günleri
Rapora göre aile 9 Kasım’da İstanbul’a gelerek Fatih’teki bir otelde konakladı. 10–11 Kasım’da dışarıdan çeşitli yiyecekler tükettiler. 12 Kasım sabaha karşı bulantı ve kusma şikayetleri başladı. Hastanede ilk müdahalenin ardından otele dönen aile, 13 Kasım’da yeniden fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Aynı gün iki çocuk, ertesi gün anne hayatını kaybetti.

Otel odasında dikkat çeken detay
Adli Tıp’ın tespitine göre aile, bir gün önce ilaçlama yapılan odanın tam üst katında kalıyordu. Kaldıkları odada havalandırma sistemi bulunmadığı, ayrıca aynı otelde kalan iki yabancı turistin de benzer şikâyetlerle hastaneye başvurduğu bildirildi.
Ön incelemelerde toksik madde tespit edilmedi
Anne, baba ve çocuklardan alınan kan ve mide örneklerinde sistemde kayıtlı toksik maddelere rastlanmadı. Ancak ölüm nedeninin kesinleşmesi için patolojik, mikrobiyolojik ve geniş kapsamlı toksikolojik analizlerin sürdüğü aktarıldı.

Kimyasal örnekler inceleniyor
Otel ilaçlamasında kullanılan kimyasallar Adli Tıp’a teslim edildi. Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, AFAD ve Adli Tıp’ın ilgili laboratuvarlarında yürütülen çok yönlü incelemelerin 28 Kasım 2025’e kadar tamamlanması planlanıyor.
