Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belsa Otopark ücretlerine dev zam: Sürücüler tepkili! İşte yeni fiyatlar

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kent merkezinin en yoğun araç sirkülasyonuna sahip olan Belsa Plaza Otoparkı’nda ücret tarifeleri yeniden güncellendi.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde kent merkezinin en yoğun araç sirkülasyonuna sahip

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kent merkezinin en yoğun araç sirkülasyonuna sahip olan Belsa Plaza Otoparkı’nda ücret tarifeleri yeniden güncellendi. Ocak ayındaki artışın ardından, yaklaşık 6 ay sonra gerçekleştirilen yılın ikinci zammıyla birlikte fiyatlarda dikkat çeken yükselişler yaşandı. Yeni tarifeye göre, daha önce 90 TL olan 0-1 saatlik kısa süreli park ücreti 140 TL’ye, günlük kullanım bedeli ise 500 TL’ye ulaştı.

Belsa Otopark ücretlerine dev zam: Sürücüler tepkili! İşte yeni fiyatlar

Kısa Süreli Park Maliyetleri Katlandı

​İzmit Belediyesi bünyesinde hizmet veren otoparkta, özellikle şehir merkezine kısa süreli işleri için gelen sürücüleri etkileyecek yeni fiyatlandırma yürürlüğe girdi. Yapılan düzenlemeyle otopark ücretleri şu şekilde güncellendi:

  • ​0-1 Saat: 90 TL’den 140 TL’ye
  • ​1-2 Saat: 120 TL’den 180 TL’ye
  • ​2-3 Saat: 150 TL’den 220 TL’ye
  • ​3-4 Saat: 170 TL’den 250 TL’ye
  • ​4-5 Saat: 200 TL’den 280 TL’ye yükseltildi.

​Uzun Süreli Park Etmenin Bedeli 500 TL’yi Buldu

​Yeni tarife kapsamında uzun süreli parklanma dilimlerinde de yapısal değişikliklere ve fiyat artışlarına gidildi. Eski tarifede tek kalem olan 5-8 saat aralığı bölünerek yeni fiyatlar tanımlandı.

​Buna göre; daha önce 230 TL olan 5-8 saat arası kullanım, yeni sistemde 5-6 saat için 300 TL, 6-8 saat için ise 330 TL olarak belirlendi. Diğer uzun süreli park ücretleri ise şu seyri izledi:

  • ​8-10 Saat: 250 TL’den 360 TL’ye
  • ​10-12 Saat: 280 TL’den 400 TL’ye
  • ​12-24 Saat (Günlük): 300 TL’den 500 TL’ye çıkarıldı.

Belsa Otopark ücretlerine dev zam: Sürücüler tepkili! İşte yeni fiyatlar

​Sürücüler Peş Peşe Gelen Artışlara Tepkili

​Yılın ilk yarısı henüz tamamlanmışken otopark ücretlerine ikinci kez zam yapılması, İzmitli araç sahiplerinin tepkisini çekti. Şehir merkezindeki işlerini halletmek için otoparkı sıkça kullanmak zorunda kalan vatandaşlar, artış oranlarının çok yüksek olmasından şikayetçi oldu. Sürücüler, fiyatların kademeli olarak artırılması yerine tek seferde bu denli yüksek oranlarda yükseltilmesinin bütçelerini ciddi şekilde zorladığını ifade etti.

 

 

Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, kentin önemli değerlerinden biri olan
Sıradaki Haber Başkan Büyükgöz’den Gebzespor’a müjde