İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kütahya’daki Güvenlik Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, 2011’den bu yana Türkiye’ye sığınan Suriyelilerden 450 bin 169’unun gönüllü, onurlu ve güvenli şekilde ülkelerine döndüğünü söyledi. Yerlikaya, Türkiye’nin göç politikasının insani ve rasyonel temellere dayandığını vurguladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kütahya’da düzenlenen Güvenlik Toplantısı’na katıldı.
“GERİ DÖNÜŞ YAPAN SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN SAYISI 450 BİN 169 OLDU”
Bakan Yerlikaya, Türkiye’nin göç yönetimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde insani yaklaşım ve rasyonel bir bakış açısıyla sürdürdüğünü belirterek, “Bugüne kadar ülkelerine dönen, onurlu ve güvenli şekilde geri dönüş yapan Suriyeli kardeşlerimizin sayısı 450 bin 169 oldu” dedi.
“SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Bakan Yerlikaya, 2011 yılında Esad yönetiminin zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilere her zaman sahip çıkıldığını vurguladı. 8 Aralık 2024 sonrası yaşanan Bakan gelişmelerin ardından gönüllü geri dönüş taleplerinin arttığını kaydeden Yerlikaya, “Türkiye bu süreçte Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmaya devam etti, etmeye de devam ediyor” ifadelerini kullandı.
