Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, Resmî Gazete’de yayımlandı. Düzenlemeye göre, “C” hususiyeti kapsamındaki araçlarda araç takip sistemi, kamera, görüntü kayıt cihazı ve acil durum butonu bulundurmak artık zorunlu hale geldi.
İlk Tescilde Mecburi
Yeni yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından ilk kez tescil edilecek araçlarda bu donanımlar ilk kayıt sırasında zorunlu olacak.

Eski Araçlara Kademeli Uygulama
Daha önce trafiğe çıkan araçlarda ise zorunluluk kademeli olarak uygulanacak:
-
2025-2023 model araçlar: 1 Ocak 2026’dan sonraki ilk muayenede,
-
2022-2018 model araçlar: 1 Ocak 2027’den sonraki ilk muayenede,
-
2017 ve daha eski model araçlar: 1 Ocak 2028’den sonraki ilk muayenede bu şartı karşılamak zorunda olacak.
Okul Servisleri İçin İstisna
18 Şubat – 1 Ekim 2025 tarihleri arasında tescil edilen veya edilecek, eski yönetmeliğe uygun cihazları bulunan okul servisleri için 31 Aralık 2027’ye kadar yeni şartlar aranmayacak.
Araç Sahiplerine 30 Günlük Süre
Araç takip sistemi, kamera, kayıt cihazı ve acil durum butonu bulundurulması için araç sahiplerine 30 gün süre tanındı.
