İşte detaylar….
Olay Yenimahalle ilçesinin en işlek arterlerinden biri olan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda gerçekleşti. Özel bir reklam firması bünyesinde çalışan Vedat Gürbüz, yaya üst geçidine tanıtım afişi asmak için hazırlık yapıyordu. Çalışma sırasında bir anlık dikkatsizlik veya dengesini kaybetmesi sonucu yaklaşık 4 metre yükseklikten yola savrulan Gürbüz, adeta ölüme düştü.
O sırada bulvar üzerinden Eryaman istikametine seyir halinde olan Mesut K. yönetimindeki 06 EİS 743 plakalı otomobil, aniden önüne düşen Gürbüz’e çarptı. Çevredeki vatandaşların dehşet dolu bakışları arasında yaşanan kazanın ardından durum derhal 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi.

EKİPLER SEFERBER OLDU ANCAK KURTARILAMADI
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk kontrollerde, metrelerce yükseklikten düşen ve otomobilin çarpmasıyla ağır darbe alan Vedat Gürbüz’ün hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri, bulvar üzerindeki trafik akışını kontrollü bir şekilde sağlarken, kaza yerinde detaylı inceleme yapıldı.
SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI
Vedat Gürbüz’ün cansız bedeni, olay yerindeki incelemelerin tamamlanmasının ardından otopsi işlemleri yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kazaya karışan otomobil sürücüsü Mesut K. ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Güvenlik güçleri, reklam asma işlemi sırasında gerekli iş güvenliği önlemlerinin alınıp alınmadığına dair geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
