Kaza, Mudanya ilçesi Güzelyalı Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, dere yatağında sürdürülen temizlik çalışmaları kapsamında kepçenin vinç yardımıyla dereye indirilmesi planlandı. Çalışma alanında bulunan ve sahibine ulaşılamayan yabancı plakalı otomobil nedeniyle iş makinesi, aracın üzerinden geçirilerek dere yatağına indirilmeye çalışıldı.
Ancak kaldırma işlemi sırasında kepçenin ağırlığı ve köprüde meydana gelen çökme nedeniyle vinç dengesini kaybetti. Kontrolden çıkan vinç büyük bir gürültüyle park halindeki otomobilin üzerine devrilirken, askıda bulunan kepçe de dere yatağına düştü. Olay sırasında çevrede bulunan vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Yaşanan kaza anı çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, vincin aniden yan yattığı, kepçenin dereye düştüğü ve çevrede bulunan kişilerin panikle bölgeden uzaklaştığı görüldü.
İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan vinç operatörü M.A. (48), sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı Mudanya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Kaza nedeniyle köprünün bir bölümünde çökme meydana gelirken, vincin altında kalan park halindeki otomobilde de maddi hasar oluştu. Ekipler, dere yatağına düşen iş makinesi ile devrilen vincin kaldırılması için çalışma başlattı.
Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.
