Avrupa’nın gelecekteki judo şampiyonlarını bir araya getiren bu dev organizasyonun detayları şu şekilde:
KOCAELİ PROTOKOLÜ VE SPOR DÜNYASI AÇILIŞTA BULUŞTU
İzmit Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda organize edilen görkemli açılış programına kent protokolü ve spor camiası yoğun ilgi gösterdi. Programa; Vali Yardımcısı Dr. Mustafa Ayhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz ve Türkiye Judo Federasyonu Asbaşkanı Serhan Çatal başta olmak üzere çok sayıda sporcu, antrenör ve tribünleri dolduran sporseverler katılım sağladı.
PLAKET TAKDİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın gür bir sesle okunmasıyla başlayan resmi program, protokol üyelerinin açılış konuşmalarıyla devam etti. Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen ve katkı sunan isimlere, federasyon yetkilileri tarafından plaket takdim edilerek teşekkür seremonisi düzenlendi.
15 ÜLKEDEN 463 SPORCU MİNDERE ÇIKIYOR
Uluslararası düzeyde büyük bir rekabete sahne olacak turnuvada, yıldızlar kategorisinde U14 ve U16 yaş gruplarında sporcular mücadele ediyor. Tam 15 farklı ülkeden Kocaeli’ye gelen 463 genç yetenek, madalya kürsüsüne çıkabilmek ve ülkelerini en iyi şekilde temsil edebilmek adına minderde ter dökecek.
MÜSABAKALAR 12 TEMMUZ PAZAR GÜNÜNE KADAR SÜRECEK
Kocaeli’de judo rüzgarları estiren bu büyük turnuva, 12 Temmuz Pazar gününe kadar tüm hızıyla devam edecek. Heyecan dolu şampiyonanın takvimine göre; ilk gün U14 Grup 4 ile U16 Grup 1 kategorilerindeki maçlar oynanırken, turnuvanın ikinci gününde ise U14 Grup 3 ve U16 Grup 2 kategorilerinde eleme, repesaj, yarı final ve final karşılaşmaları nefesleri kesecek.

