Yılbaşı’na sayılı günler: Kuruyemiş fiyatlarında son durum

Yılbaşına sayılı günler kala kuruyemiş tezgâhları taze ürünlerle dolarken, esnaf önümüzdeki günlerde alışveriş yoğunluğunun artmasını bekliyor.

Yılbaşı akşamlarının vazgeçilmezi olan kuruyemişte, fiyatların geçen yıla kıyasla büyük oranda değişmediği ifade ediliyor.

Tezgâhlar Dolu, Yoğunluk Henüz Başlamadı

Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların gözü kuruyemiş fiyatlarına çevrildi. Kuruyemiş tezgâhlarında; taze ürünlerin yanı sıra çikolata ve kahve çeşitleri de yerini aldı. Ancak şu an için tezgâhlarda henüz beklenen yoğunluk yaşanmazken, esnaf hareketliliğin yeni yıla birkaç gün kala artacağını öngörüyor.

Esnaf Ne Diyor? “Vatandaş Açık Ürünü Tercih Ediyor”

Kuruyemiş esnafları, vatandaşların hazır paketler yerine açık ürünlere yöneldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Yılbaşına özel hazır paketlerimiz yok. Ürünlerimizi açık olarak satıyoruz. Müşterilerimiz genellikle görerek, seçerek ve tazeliğinden emin olarak alışveriş yapmak istiyor. Hazır paketlerin içeriği konusunda tereddüt yaşayanlar oluyor. Bu nedenle taleplere göre ürünleri tek tek hazırlayıp paketliyoruz.”

“Ürünlerimizi Kendimiz Kavuruyoruz”

Ünsal, kuruyemişlerin işletmelerinde kavrulduğunu vurgulayarak, “Ürünlerimiz sıcak ve taze oluyor. Fiyatlarımız da makul seviyelerde. Karışık çerez fiyatları 250 TL’den başlayıp, içeriğine göre 1.000 TL’ye kadar çıkabiliyor” dedi.

Güncel Kuruyemiş Fiyatları

“Yılbaşına Kadar Zam Beklemiyoruz”

Geçen yıla göre bazı ürünlerde fiyat artışı yaşandığını dile getiren Ünsal, yılbaşına kadar yeni bir zam beklentisi olmadığını söyledi. “Özellikle tuzlu fıstıkta fiyat artışı olmadı. En yüksek artış Antep fıstığında görüldü. Bunun dışında kahve ve çikolataya da vatandaşların ilgisi oldukça yoğun” diye konuştu.

Exit mobile version