Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre Kocaeli genelinde önümüzdeki günlerde hem sıcaklıklar artacak hem de rüzgâr etkisini artıracak. Valilik, özellikle orman yangınlarına karşı dikkatli olunması yönünde vatandaşları uyardı.
Yetkililerden alınan bilgilere göre, 21 Temmuz Pazartesi ve 22 Temmuz Salı günlerinde rüzgârın doğu ve kuzeydoğudan hafif, zaman zaman orta şiddette eseceği tahmin ediliyor. 23 Temmuz Çarşamba günü rüzgâr hızının 30-40 kilometreye ulaşması, 24 Temmuz Perşembe gününden itibaren ise rüzgârın daha da kuvvetlenerek saatte 40-60 kilometre hızla esmesi bekleniyor.
PERŞEMBE GÜNÜ SICAKLIK DÜŞÜYOR
Sıcaklıklar ise 24 Temmuz’a kadar mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerine çıkacak. Perşembe günüyle birlikte sıcaklıkta kısmi bir düşüş yaşanması ve 1 ila 3 derece azalarak yine mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülüyor.
ORMAN YANGINLARINA DİKKAT!
Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada, yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgârın orman yangınlarının yayılmasında önemli rol oynadığına dikkat çekilerek, oluşabilecek risklere karşı vatandaşların duyarlı ve tedbirli olması istendi.

