Urfa ve Maraş’tan sonra Hedefte Kocaeli Mi Var? İşte o olay paylaşım…

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan İnönü Ortaokulu’na yönelik sosyal medyada ortaya atılan tehdit iddiaları, kamuoyunda büyük endişe yarattı. Bir kullanıcı tarafından yapılan paylaşımda yer alan ifadeler kısa sürede yayılırken, çok sayıda kişi yetkilileri göreve çağırdı.

Veliler ve öğrenciler tedirgin

Paylaşımda “Cuma günü İnönü Ortaokulu’nu bekleyin” şeklindeki sözlerin yer alması, özellikle veliler ve öğrenciler arasında tedirginliğe neden oldu. Sosyal medya üzerinden yapılan ihbar çağrılarında Kocaeli Emniyeti ve ilgili kurumlar etiketlenerek konunun araştırılması istendi.

Emniyet inceleme başlattı

Öte yandan son günlerde Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırıları gündemdeki yerini korurken, bu paylaşımın zamanlaması da dikkat çekti. Yaşanan gelişmelerle birlikte söz konusu paylaşımın amacı ve olası bağlantıları kamuoyunda sorgulanmaya başlandı.
Henüz resmi makamlardan net bir açıklama yapılmazken, iddiaların ciddiyetle ele alınması gerektiği vurgulanıyor. Güvenlik birimlerinin olası risklere karşı inceleme başlattığı ve süreci yakından takip ettiği öğrenildi.

Okul güvenliği tartışılıyor

Yaşanan gelişmeler, son dönemde artan okul güvenliği tartışmalarını da yeniden gündeme taşırken, “Hedefte Kocaeli mi var?” sorusu kamuoyunda yankı buldu. Yetkililerden gelecek açıklamalar merakla bekleniyor.

Exit mobile version