İşte Türk siyasetinde derin izler bırakan o ismin vefatına dair detaylar:
TÜRK SİYASETİNİN ACI KAYBI
Siyaset dünyasının “Hüsam Abi”si, eski TBMM Başkanı ve Doğru Yol Partisi eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. Demokrasi mücadelesiyle geçen uzun siyasi kariyeri boyunca Türkiye’nin en kritik dönemlerine tanıklık eden Cindoruk’un vefatı, devletin zirvesinde ve sevenlerinde derin üzüntü yarattı.
YOĞUN BAKIMDAKİ MÜCADELEYİ KAYBETTİ
Hüsamettin Cindoruk, geçtiğimiz yılın sonunda, 25 Aralık 2025 tarihinde evinde rahatsızlanmıştı. Oksijen satürasyonunun (kanındaki oksijen seviyesinin) düşmesi üzerine acilen Koç Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Cindoruk, durumunun ciddiyeti nedeniyle yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen Cindoruk, bugün hayata veda etti.

DEMOKRASİ MÜCADELESİYLE GEÇEN BİR ÖMÜR
Hüsamettin Cindoruk, Türk siyasi tarihinde sadece bir meclis başkanı değil, aynı zamanda hukukçu kimliğiyle “demokrasi savunucusu” olarak yer edindi. 1991-1995 yılları arasında yürüttüğü TBMM Başkanlığı görevi sırasında tarafsızlığı ve uzlaşmacı tavrıyla her kesimin saygısını kazandı. Özellikle siyasi yasakların kalktığı dönemdeki liderliği ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile olan yakın siyasi yol arkadaşlığı ile hafızalara kazındı.
DEVLETİN ZİRVESİNDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI
Vefat haberinin duyulmasının ardından siyaset dünyasından taziye mesajları art arda gelmeye başladı. Birçok siyasi parti lideri ve devlet yetkilisi, Cindoruk’un Türk demokrasisine katkılarını vurgulayarak ailesine ve Türk milletine başsağlığı dileklerini iletti.
