Son dakika: TOKİ başvurularında dolandırıcılık

Dolandırıcılar, TOKİ adıyla sahte mesajlar göndererek vatandaşları tuzağa düşürmeye çalışıyor. Yetkililer dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

TOKİ

Sosyal medyada paylaşılan bir uyarıda vatandaş, kendisine gelen mesajla ilgili şu paylaşımı yaptı:
“Benim TOKİ ile alakam yok. Böyle bir mesaj geldi, sakın açmayın. Dikkat edin, TOKİ değil T.O.K.I yazmışlar.” dedi

Yetkililerden resmi uyarı

Uzmanlar ve yetkililer, vatandaşların TOKİ başvurularını yalnızca resmi web sitesi ve güvenilir kanallar üzerinden yapmaları gerektiğini belirtiyor. Sahte mesajlara tıklamanın kişisel bilgilerin kötüye kullanılmasına yol açabileceği uyarısı yapılıyor.

Vatandaşlara tavsiyeler

SMS, WhatsApp ve diğer platformlarda gelen şüpheli mesajlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulanıyor. Yetkililer, bu tür durumlarda derhal bilgi verilmesini ve mesajlara yanıt verilmemesini öneriyor.

Exit mobile version