Sokak ortasında kezzaplı saldırı!

İzmir'in Konak ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Hakan Ş. tarafından pusuda beklenerek sokak ortasında kezzaplı saldırıya uğrayan 43 yaşındaki Ayfer Karakayışlı, hastanedeki 8 günlük yaşam savaşını kaybetti. Olay anında annesine siper olan ve feci şekilde yaralanan 13 yaşındaki kızının hayati tehlikesi sürerken, kendi elleri de yanan katil zanlısı hastanede yakalandı.

Eski eşini sokakta pusuda bekledi

Tüm Türkiye’yi derinden sarsan asayiş olay, 1 Haziran günü saat 13.30 sıralarında İzmir’in Konak ilçesi Ferahlı Mahallesi 3498 Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere ve iddialara göre; 47 yaşındaki Hakan Ş., boşanma aşamasında olduğu eşi Ayfer Karakayışlı ve 13 yaşındaki kızı M.N.Ş.’nin eve doğru yürüdüğü sırada sokak ortasında önlerini kesti. Yanında getirdiği tahrip gücü yüksek kimyasal kezzap maddesiyle eski eşini pusuda bekleyen gözü dönmüş koca, hiçbir şeyden habersiz yürüyen kadının üzerine bir anda elindeki kezzabı fırlatarak feci şekilde dehşet saçtı.

Annesine siper olan 13 yaşındaki kızı da yandı

Annesinin gözleri önünde feci şekilde saldırıya uğradığını ve acılar içinde feryat ettiğini gören 13 yaşındaki M.N.Ş., babasına engel olmak ve annesini korumak için hiç düşünmeden araya girdi. Canı pahasına annesine siper olan küçük kız, fırlatılan kezzabın kendi üzerine de dökülmesi sonucu feci şekilde ağır yaralandı. Yaşanan arbede ve kimyasal maddenin etrafa saçılması esnasında saldırgan koca Hakan Ş. de ellerinden yaralandı. Şüpheli koca olayın ardından yaya olarak kayıplara karışırken, çevre sakinlerinin feryat sesleri ve ihbarı üzerine adrese çok sayıda asayiş polisi ve acil sağlık ekibi sevk edildi.

Canlandırma odasında müdahale edildi ama kurtarılamadı

Kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, vücutlarında feci yanıklar oluşan anne ve kızını ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Hastaneye getirildiğinde durumu son derece kritik olan ve bilinci kapanan anne Ayfer Karakayışlı, ilk olarak canlandırma odasında yoğun müdahaleye alındı. Buradan yoğun bakım servisine sevk edilen talihsiz kadın, doktorların sergilediği tüm yoğun tıbbi çabalara rağmen 8 gün sonra hayata gözlerini yumdu. Karakayışlı’nın cansız bedeni otopsi işlemleri için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Hastanede yakalandı

Olay yerinden kaçan katil zanlısı Hakan Ş.’nin yakalanması için asayiş ve olay yeri inceleme ekipleri bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. Emniyet güçlerinin hızlı koordinasyonu ve takibi neticesinde; saldırı esnasında kendi ellerini de feci şekilde yakan zanlının, olaydan sadece 18 dakika sonra tedavi olmak amacıyla yine Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine giriş yaptığı tespit edildi. Hastane içinde ivedilikle önlem alan jandarma ve polis ekipleri, şüpheli kocayı kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Hastanedeki tedavisi polis gözetiminde kelepçeli olarak devam eden zanlının, işlemlerinin ardından nitelikli kasten öldürme suçundan adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Annesini kurtarmak isterken ağır yaralanan 13 yaşındaki M.N.Ş.’nin ise hastanedeki kritik hayat mücadelesi devam ediyor.

“Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.”

Exit mobile version