Siyasi cephe değişti: O Belediye Başkanları AK Parti’ye geçiş yaptı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, farklı illerden 4 belediye başkanının AK Parti’ye katıldığı açıklandı. Bu katılımlarla birlikte Konya, Yozgat, Şırnak ve Çorum’daki siyasi tablo önemli ölçüde değişti.

Konya Çumra Belediye Başkanı Mehmet Aydın ve Yozgat Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, Yeniden Refah Partisi’nden istifa ederek AK Parti saflarına katıldı. Katılımın ardından her iki belediyede de partinin yerel yönetimdeki etkinliği güçlenmiş oldu.

ŞIRNAK VE ÇORUM’DA CHP’DEN GEÇİŞLER

Şırnak İdil Karalar Belde Belediye Başkanı Hasan Turgut ile Çorum Ortaköy Aştağul Belde Belediye Başkanı Şenol Öncül ise Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılarak AK Parti’ye geçti. Bu geçişler, özellikle bölgesel siyasi dengeler açısından dikkat çekiyor.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA

Parti yetkilileri, söz konusu katılımların yerel yönetimlerde hizmet ve istikrar anlayışını güçlendirme amacı taşıdığını belirtti. Belediye başkanlarının bundan sonraki süreçte AK Parti çatısı altında görevlerini sürdüreceği kaydedildi.

Exit mobile version