MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, katıldığı kongrede Türkiye’nin terörle mücadelesinden MHP teşkilatlarındaki birlik ve beraberliğe kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin terörle mücadelede kesin sonuca ulaştığını savunan Sancaklı, “Artık Türkiye’de ve sınırlarımızda terör bitmiştir” ifadelerini kullandı.
SANCAKLI’DAN TERÖRLE MÜCADELE MESAJI
Kongrede partililere hitap eden MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın gündemindeki önemli başlıklardan biri Türkiye’nin terörle mücadelesi oldu. Devletin yürüttüğü mücadelenin sonuç verdiğini belirten Sancaklı, Türkiye’yi zayıflatmayı amaçlayan yapıların etkisiz hale getirildiğini söyledi. Sancaklı, “Artık Türkiye’de ve sınırlarımızda terör bitmiştir. Büyük Türk devleti bu sorunu bitirmiştir. Emperyalist güçlerin büyüttüğü örgütler bitmiştir. Bunlar Türkiye’yi zayıflatıp üzerimize gelmek isteyenlerdi” dedi.

“BUNU SÖYLETEN DEVLET AKLIDIR”
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump üzerinden NATO Zirvesi’ne de değinen Sancaklı, Türkiye’nin uluslararası alandaki etkisine dikkat çekti. Sancaklı, “Aslında Trump NATO Zirvesine gelmeyecekti ama Recep Tayyip Erdoğan var dedi. Bunu söyleten devlet aklıdır” ifadelerini kullandı.
ELEŞTİRİLERE KONGREDEN YANIT VERDİ
Sancaklı, ilçe kongrelerinde yaptığı konuşmalar nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirileri de gündemine aldı. MHP’nin teşkilat kültürünü bilmeyen kişilerin açıklamalarını yanlış değerlendirdiğini savunan Sancaklı, Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye bağlılığını vurguladı. MHP Kocaeli Milletvekili Sancaklı, “MHP’yi tanımayanlar ilçe kongrelerinde konuştuklarım üzerinden beni eleştirmeye başladılar. Onlar ülkücü hareket nedir, teşkilata saygı nedir anlamaz. Sayın genel başkanım, sizden başka irade tanımayız, adam yerine koymayız. Bunu bugün yeniden söylüyorum” diye konuştu.
“KOCAELİ AYAĞA KALKMIŞTIR”
MHP teşkilatları içerisindeki birlik ve beraberliğin önemine de değinen Sancaklı, zaman zaman yaşanabilecek kırgınlıkların ortak hedeflerin önüne geçmeyeceğini dile getirdi. Partisine yönelik saldırılara karşı teşkilatların birlikte hareket edeceğinin mesajını veren Sancaklı, “Baba ocağına saldırmaya çalışıyorlar. Biz birbirimizle gurur duyuyoruz. Kırgınlıklar olabilir ama onu arka tarafa atarız. Kocaeli ayağa kalkmıştır. Bundan sonra oturmayız” ifadelerini kullandı.
Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
